بررسی میسان کلروفیل گیاه یونجه در ساعات مختلف روز در شهرستان داراب

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF02_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 445
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه مکرم

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب

عبداله ستوده

کارشناس ارشد کشاورزی، دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب

محمد مدرسی

استادیار گروه اصلاح نباتات، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر

چکیده

با افزایش رشد جمعیت و نیاز به محصولات کشاورزی و دامی مطالعات پوشش گیاهی مهم به نظر می رسد. با توجه به اینکه ‏گیاه یونجه از جمله گیاهان با ارزش و مورد نیاز دام محسوب می شود، در این مطالعه هدف بررسی میزان سبزینگی و کلروفیل ‏گیاه ‏یونجه در شهرستان داراب می باشد. برای این منظور حدود ٣٠ ‏نقطه به صورت تصادفی انتخاب شد و میزان سبزینگی آن ‏ها با استفاده از دستگاه کلروفیل سنج تعیین شد. به کمک کلروفیل متر SPAD-502 ‏در د‏و بازه ‏زمانی ٨ ‏صبح و ١٢ ‏ظهر نمونه ‏برداری انجام شد. مطالعات نشان داد که با افزایش تشعشع امواج الکترومغناطیس خورشید به گیاه یونجه (ساعت ١٢ ‏) میزان ‏تولید کلروفیل و پروتئین در این گیاه افزایش می یابد. روند تغییر این ٣٠ ‏نمونه در ساعات ٨ ‏صبح و ١٢ ‏ظهر یکسان بود با این ‏تفاوت که میزان تولید کلروفیل در ظهر نسبت به صبح میزان بیشتری را نشان می داد. بنابراین به کمگ دستگاه کلروفیل سنج و ‏نمونه برداری به طور تصادفی از مزرعه، می توان میزان فتوسنتز و در نهایت عملکرد گیاه را تخمین زد.

کلیدواژه ها

یونجه، کلروفیل متر ، SPAD-202فتوسنتز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.