بهرهوری صنایع تولیدی و رشد آن:مقایسه استان آذربایجان شرقی با سایر استانها
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش ملی اقتصاد صنعتی ایران
- کد COI اختصاصی: NCIEI01_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 484
نویسندگان
استادیار و عضو هیأت علمی دانشگاه یزد
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه یزد
چکیده
بهرهوری به مفهوم استفاده مطلوب و بهینه از منابع و امکانات موجود و نشاندهنده توازن و تعامل بین ساختارهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جامعه است. در واقع، بهرهوری معیاری برای تعیین کارآیی فعالیتهای اقتصادی جامعه بوده و رشد و ارتقای آن،از اولویتهای ملیتمامی کشورهااست؛ چه آنکه رشد اقتصادی و بهبود کیفیت زندگی به رشد و ارتقای بهرهوری بستگی دارد. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر بررسی رشد بهرهوری کل عوامل در صنایع تولیدی استانهای کشور است. این در حالی است که این بخش به عنوان محور توسعه اقتصادی ایران قلمداد گردیده و از این رو، تمامی استانهای کشور نیز کوشیدهاند تا با بازشناسی جایگاه ویژه بخش صنعت و ارتقای بهرهوری آن، زمینه را برای دستیابی به توسعه اقتصادی فراهم نمایند. دادههای این پژوهش را دادههای بنگاههای صنعتی 10 نفر کارکن و بیشتر، جمعآوریشده توسط مرکز آمار ایران، طی دوره 92-1384 تشکیل داده است. این در حالی است که استان آذربایجان شرقی نیز در ردیف استانهایی با بیشترین رشد منفی بهرهوری قرار گرفته و از این رو، این استان به منظور ارتقای سطح بهرهوری صنعتی و در نتیجه، قرار گرفتن در گروه استانهای با رشد مثبت بهرهوری، مسیری بس طولانی را در پیش داردکلیدواژه ها
بهرهوری صنایع تولیدی، معیارBirch استان آذربایجان شرقیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر محیط کاری مسموم بر دلبستگی شغلی کارکنان با نقش میانجی رفاه کارکنان در دانشگاه زنجان
- تاثیر بازاریابی سبز در محصولات ارگانیک بر وفاداری مشتریان هایپرمارکت های کرمانشاه
- نوآوری در تقاطع دانشگاه و صنعت: رسالت دانشگاه ها در عصر تحول
- بررسی تجربه تعامل صنعت و دانشگاه بین شرکت سیمان زنجان و دانشگاه زنجان
- بررسی رابطه بین اقدامات و طرح های حمایتی دانشگاه ها با ارتقای پیوند دانشگاه-صنعت (نمونه موردی: دفتر فناوری و ارتباط با جامعه دانشگاه زنجان)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.