تأثیر نانو ذرات اکسید روی و کلومیفن سیترات بر هورمون های استروئیدی، T ، 3 T4 و TSH در مرحله بعد از تخم گذاری بلدرچین ماده ژاپنی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی پژوهش های محیط زیست و کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER05_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 808
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساجد مگرونی

کارشناس ارشد فیزیولوژی دام، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج.

فرهاد احمدی

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

کامران درستکار

عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

چکیده

ترکیب ضد استروژنی کلومیفن سیترات برای اولین بار به عنوان یک عامل برای درمان نازایی ناشی از عدم تخمک گذاری مورد استفاده قرار گرفته است و در مورد نانوذرات اکسید روی، یکی از نانوذرات معدنی پرکاربرد می باشد که در بهبود تولیدمثل اهمیت بسزایی دارد. در این در این تحقیق تجربی 240 قطعه جوجه یکروزه بلدرچین ماده ژاپنی در قالب 4 تیمار و 4 تکرار که در هر تکرار 15 قطعه جوجه بلدرچین ماده ژاپنی می باشد و در هر گروه مورد مطالعه قرار گرفتند. که گروه اول تیمار شاهد که فقط جیره غذایی پایه را دریافت کرده است و گروه دوم تیمار کلومیفن سیترات که به میزان2 میلی گرم در هر کیلوگرم خوراک دریافت نموده است و گروه سوم تیمار نانوذرات اکسید روی که به میزان 80 میلی گرم در هر کیلوگرم خوراک دریافت کرده است و گروه چهارم تیمار ترکیبی از نانوذرات اکسید روی و کلومیفن سیترات که به میزانی با همان سطوح دریافت کرده است. نتایج در مرحله پیک تولید تخم گذاری نشان داده است که تیمار شاهد و تیمار ترکیبی(نانو ذرات اکسید روی + کلومیفن سیترات) توانسته تأثیر معنی داری را بر میانگین غلظت هورمون LH داشته باشد p> 0/05 و نیز تیمارهای نانوذرات اکسید روی که افزایش غیرمعنی داری و کلومیفن سیترات کاهش غیرمعنی داری را بر میانگین غلظت هورمون LH داشته باشند p> 0/05 و نیز هیچ کدام از تیمارهای آزمایشی نتوانسته اند تأثیر معنی داری را بر میانگین غلظت هورمون های FSH استرادیول، پروژسترون ،و TSH،T4،T3 نسبت به تیمار شاهد داشته باشند( p> 0/05).

کلیدواژه ها

نانوذرات اکسیدروی، کلومیفن سیترات، هورمون های تیروئیدی، هورمون های استروئیدی، بلدرچین ماده ژاپنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.