توسعه و معتبر سازی روش میکرو استخراج مایع مایع پخشی جفت شده با کروماتوگرافی مایع جهت استخراج و اندازه گیری کارباریل در آب آشامیدنی و نمونه های محیطی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 410

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCER05_071

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

چکیده مقاله:

در این تحقیق به بررسی استخراج سم کارباریل از محیط آبی با استفاده از روش میکرواستخراج مایع مایع پخشی پرداخته شده - است. استفاده بی رویه از آفت کش ها در تولید محصولات کشاورزی و مواد غذایی از نگرانی های بزرگ نسل ما و نسل های آینده می باشد زیرا این سموم وارد دریاچه ها، رودخانه ها و سفره های آب زیر زمینی می شوند که منابع تامین آب مصرفی نسل ما و نسل های آینده هستند. در این تحقیق یک روش آسان، سریع، کم هزینه، با حساسیت بالا و سازگار با محیط زیست تحت عنوان میکرواستخراج مایع مایع پخشی به منظور استخراج سم کارباریل در نمونه های آبی به کار رفته است. همچنین از روش - کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا با آشکارساز ماوراء بنفش به منظور اندازه گیری این سم استفاده شده است. پارامترهای موثر در میکرواستخراج از جمله مقدار استخراج کننده، حجم حلال پخشی، غلظت نمک و pH بهینه سازی و بررسی شدند. در این تحقیق کارایی روش مورد مطالعه تحت شرایط بهینه سازی شده استخراج کننده: 60 میلی گرم دکانوئیک اسید، حلال پخشی: 1000 میکرولیتر، غلظت نمک: 10 درصد وزنی-حجمی pH=2/5 مورد ارزشیابی قرار گرفته است. بازده استخراج برای سم کارباریل 80 درصد بوده که نسبت تحقیقات مشابه قابل مقایسه و مطلوب بوده است. بازدهی استخراج در محدوده خطی 5 تا 500 برحسب ppb با ضریب همبستگی 0/9986 بدست آمده است. حد تشخیص و حد اندازه گیری برای این روش به ترتیب 1/0 و 3 بر حسب ppb بدست آمده است. همچنین کارایی روش پیشنهادی با آنالیز چند نمونه آب آشامیدنی و نمونه آب محیطی مورد ارزیابی قرا گرفت و نتایج رضایت بخشی بدست آمد.

کلیدواژه ها:

میکرواستخراج مایع مایع پخشی ، کارباریل ، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ، نمونه های آبی ، دکانوئیک اسید

نویسندگان

محمد فرجی

عضو هیئت علمی پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی پژوهشگاه استاندارد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • صالح زاده عارف، 1385 " آفت کشها و نحوه اثر ...
  • Hatrik, Stephan, and Josef Takel. 1995. "Extraction methodology and chro ...
  • Rezaee, Mohammad , Yadollah Yamini, and Mohammad Faraji. 2010. "Evolution ...
  • Tayyebi, Moslem, Yadollah Yamini, and Morteza Moradi. 2012. "Reverse mice ...
  • نمایش کامل مراجع