بررسی تأثیر میزان شوری آب آبیاری و عمق کاشت در نخود فرنگی رقم PEA ALDERMAN

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF04_201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 651
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Behnam Tahmasebpour

Department of Agronomy and Plant Breeding Faculty of Agriculture, University of Mohaghegh Ardabili, IRAN

Omid Sofalian

Department of Plant Breeding & Biotechnology2 .Faculty of Agriculture, University of Mohaghegh Ardabili, IRAN

Alireza Pourmohammad

Department of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agriculture, University of Maragheh, Maragheh, Iran

Hassan Dehghanian

Department of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agriculture, University of Maragheh, Maragheh, Iran

چکیده

به منظور ارزیابی اثر سطوح شوری کلرید سدیم و عمق کاشت، بر صفات طول ساقه، تعداد برگها بعد از 12روز و تعداد روز برای ظهور گیاهچه در ژنوتیپ PEA ALDERMAN آزمایشی با استفاده از سه سطحشوری کلرید سدیم )شوری 0/5%، شوری 1/5% و شوری 2%) سه عمق کاشت (1، 2 و 3 سانتیمتر) و ژنوتیپ PEA ALDERMAN به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین سطوح عمق کاشت، برای سه صفت مورد ارزیابی اختلاف معنی داری وجود دارد اما بین سطوح تنش شوری، تنها برای دو صفت طول ساقه و تعداد برگها بعد از 12روز اختلاف معنیدار در سطح احتمال 5 درصد وجود دارد.بر اساس نتایج حاصل از مقایسه میانگینفاکتورها، بیشترین طول ساقه و تعداد برگها بعد از 12 روز مربوط به عمق های کاشت 2 و 1 سانتیمتر وکمترین آنها مربوط به عمق کاشت سه سانتیمتر بود. نتایج نشان داد با افزایش عمق کاشت، تعداد روزبرای ظهور گیاهچه افزایش مییابد. همچنین نتایج مقایسه میانگین سطوح تنش شوری نشان داد که کلیهصفات به جز تعداد روز برای ظهور گیاهچه تحت تأثیر تنش شوری قرار گرفته و با افزایش غلظت کلریدسدیم در آب آبیاری، صفات طول ساقه و تعداد برگها بعد از 12 روز کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

نخودفرنگی، سطوح شوری، عمق کاشت، طول ساقه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.