ارزیاب اثر محلول پاشی کود نانوپتاسیم بر عملکرد کمی و کیفی چغندرقند تحت شرایط تنش شوری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF04_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 828
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مجتمع آموزش عالی کشاورزی شیروان

علیرضا دادخواه

عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی کشاورزی شیروان

قربانعلی رسام

عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی کشاورزی شیروان

چکیده

به منظور بررسی محلول پاشی کود نانوپتاسیم بر عملکرد کمی و کیفی چغندرقند تحت تنش شوری آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه مجتمع آموزش عالی کشاورزی شیروان انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل شوری در سه سطح صفر، 100 میلی مول و 200 میلی مول از منبع نمک کلرید سدیم و فاکتور کود نانوپتاسیم در دو سطح عدم مصرف کود نانوپتاسیم و محلول پاشی کود نانو پتاسیم طی فصل رشد بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد اثر شوری بر تمام صفات در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود و با افزایش شوری عملکرد ریشه، عملکرد شکر سفید، عملکرد قند ناخالص و ضریب استحصال شکر کاهش یافتند و میزان قند ملاس، عناصر مضره ریشه و عیار قند افزایش نشان دادند. همچنین کلیه صفات بجز نیتروژن مضره ریشه و ضریب استحصال شکر به طور معنی داری تحت تأثیر کود نانوپتاسیم قرار گرفتند به طوری که محلول پاشی کود نانو پتاسیم باعث افزایش در بیشتر صفات مورد بررسی بجز میزان سدیم ریشه شد. اثر متقابل شوری و کود نانو پتاسیم باعث افزایش در بیشتر صفات مورد بررسی بجز میزان سدیم ریشه شد. اثر متقابل شوری و کود نانو پتاسیم بر درصد قند ملاس، نیتروژن مضره، قند قابل استحصال، عملکرد شکر سفید و ضریب استحصال شکر معنی دار بود. به طوری که محلول پاشی کود نانوپتاسیم تحت شرایط تنش شوری تأثیر افزایشی بر قند قابل استحصال و عملکرد شکر سفید داشت، از آنجایی که عملکرد شکر سفید از مهمترین فاکتورهای اقتصادی چغندرقند محسوب می شود می توان محلول پاشی کود نانو پتاسیم را به عنوان راهکاری جهت کاهش اثرات منفی تنش شوری در گیاه چغندرقند بکار برد.

کلیدواژه ها

تنش شوری، کودنانوپتاسیم، چغندرقند، کلرید سدیم، محلول پاشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.