بررسی تنوع ژنتیکی بز و حیوانات اهلی با استفاده از ناحیه کنترل ژنوم میتوکندریایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF04_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1512
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحیده کریمی عوری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

نعمت هدایت ایوریق

استادیار علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

رضا سیدشریفی

استادیار علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

سعید نیک بین

استادیار علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

به منظور بررسی تنوع ژنتیکی بین بز و حیوانات اهلی ناحیه کنترل ژنوم میتوکندریایی مناسب ترین ژندرمطالعات فیلوژنتیک، و ژنتیک جمعیت بشمار می رود. توالی های نوکلئوتیدی مربوط به ناحیه کنترل ژنوممیتوکندریایی حیوانات اهلی از طریق بانک ژن موسسه اطلاعات بیوتکنولوژی آمریکا (NCBI) به دست آمد. سپس با استفاده از نرم افزارهای بیوانفورامتیک بعد از ویرایش و همردیف سازی جهت بررسی تفاوتهایگونه ای و شرایط موجود در جمعیت ها مورد استفاده قرار گرفت. طول کلی توالی پس از ردیف بندی 625جفت باز بود و 323 جهش اتفاق افتاده بود. در 59 توالی بدست آمده 36 هاپلوتیپ DNA میتوکندریایی یافت شد از بین گونه های اهلی گونه های گوسفند و خوک به ترتیب کمترین فاصله ژنتیکی (0/13881) و بیشترین تمایز زنتیکی (0/24542) را نسبت به بز داشتند در بین دام های اهلی جمعیت بز بیشترین و گاو بدون کوهان کمترین تنوع ژنتیکی را داشتند کمترین مربوط به گاو بدون کوهان است.

کلیدواژه ها

تنوع ژنتیکی، تمایز ژنتیکی، DNA، میتوکندریایی، آنالیز بیوانفورماتیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.