دلایل تغییرات کاربری در شهرهای شمالی کشور (مطالعه موردی: شهر قائمشهر)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF04_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 542
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاوه جعفرزاده

دانشجویی کارشناسی ارشدرشته ارزیابی و آمایش سرزمین دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان

غلامرضا سبزقبایی

استادیارگروه محیط زیست دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان

شهرام یوسفی خانقاه

استادیارگروه آبخیز و مرتع دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان

ستار سلطانیان

عضو هیت علمی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان

چکیده

کاربری اراضی می تواند به عنوان مفهومی ترکیبی از نظر فیزیکی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و اطلاعاتی از هر کشوریمورد توجه قرارگیرد. اطلاع از نسبت کاربری ها و نحوی تغییرات آن در گذر زمان یکی از مهمترین موارد در برنامهریزی میباشدو با استفاده از آن میتوان تغییرات آتی را پیش بینی نمود. در همین راستا این مطالعه به بررسی دلایل تغییرات کاربری اراضیدر قائمشهر می پردازد. که با استفاده از روش مصاحبه با کارشناسان ذیربط و مرور منابع و مطالعات کتابخانه ای سعی در بررسیاین مهم شد. نتایج حاکی از آن است که تغییرات زیاد کاربری اراضی این منطقه طی چند ساله اخیر مشاهده شده است.بیشترین تغییرات مربوط به کاربری کشاورزی است، بطوریکه قسمت عمده تغییرات آن مربوط به تبدیل اراضی کشاورزی بهاراضی باغی میباشد. از آنجایی که بخشی از منطقه را پوشش جنگلی در برگرفته است این کاربری نیز دارای تغییرات زیادیمی باشد. دلیل این امر حاشیه نشینی مالکین جنگل سعی در تصرف زمینه ای حاشیه جنگل و ایجاد باغات دارند. در نتیجهافزایش جمعیت طی دهههای اخیر بخش قابل توجهی از سایر کاربریها به کاربری مسکونی تبدیل شده است. در منطقه موردمطالعه نیز بخش قابل توجهی از اراضی باغی و کشاورزی به کاربری مسکونی تبدیل شدند.

کلیدواژه ها

تغییرات کاربری اراضی، کشاورزی، جنگل ها ، باغات و مناطق مسکونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.