اثر خاک ورزی حفاظتی بر ضریب اصطکاک داخلی و خارجی خاک در رطوبت های مختلف

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF04_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 468
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی زارعی

دانشجوی دکترای تخصصی مکانیک ماشینهای کشاورزی. مدرس رسمی آموزش و پرورشاستان فارس

نعمت دوستی

مدرس رسمی آموزش و پرورش استان تهران

چکیده

خاک ورزی حفاظتی مجموعهای از عملیات زراعی است که سبب حفاظت از ساختمان خاک می شود. استفاده از خاک ورزیحفاظتی می تواند باعث حفظ رطوبت خاک، کاهش مصرف سوخت، کاهش فرسایش خاک، ایجاد پوشش دایمی در سطحخاک، افزایش ماده آلی خاک، کاهش تردد ماشین آلات، پایداری تولید، کاهش فشردگی لایه های مختلف خاک، کاهشزمان تهیه بستر و کاشت و افزایش راندمان مصرف آب گردد. تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر سیستم های مختلفخاکورزی بر ضریب اصطکاک خارجی خاک در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تیمار و شش تکرار انجام گرفت.تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از : 1) خاک ورزی مرسوم (گاوآهن برگرداندار، دیسک و لولر)، 2) کم خاکورزی و 3) بیخاکورزی (کشت مستقیم). در این تحقیق، با دستگاه برش مستقیم ضریب اصطکاک داخلی خاک (ضریب اصطکاک بینلایه های خاک) و ضریب اصطکاک خارجی خاک (ضریب اصطکاک بین خاک و سطح فولادی) اندازه گیری شدند. داده هایبدست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل گردید و از آزمون دانکن برای مقایسه میانگین تیمارهااستفاده شد. نتایج نشان داد اختلاف بین تیمار های خاک ورزی و رطوبت از نظر ضریب اصطکاک داخلی معنیدار نبوده است ولی بین تیمار های خاک ورزی از نظر ضریب اصطکاک خارجی خاک معنی دار نیست. ولیاختلاف بین ضریب اصطکاک خارجی در رطوبت های مختلف در سطح احتمال 1٪ معنی دار شده است.

کلیدواژه ها

خاک ورزی حفاظتی، ضریب چسبندگی، ضریب پیوستگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.