بررسی امکان سنجش کیفیت گردو با پردازش صدا بوسیله محفظه چوبی به روش غیر مخرب

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 493

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MODERNAGR01_035

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

چکیده مقاله:

تولید سالانه گردو جهانی بالاتر از 16 میلیون تن است. این محصول یک نقش کلیدی برای اقتصاد کشاورزی ایران ایفا میکند. طبق آمار فائو ایران کمتر از یک درصد صادرات بین المللی این محصول را دارد. در این پژوهش به منظور تشخیص کیفیت مغز گردو، کار از دو قسمت نرم افزاری و سخت افزاری تشکیل شده است. بخش نرم افزاری شامل برنامه های نوشته شده در برای پردازش صدا و جداسازی گردوهای مختلف از هم و بخش سخت افزاری شامل اجزا زیر میباشند: بخش MATLAB الکترونیکی شامل رایانه، میکروفن و بخش مکانیکی شامل چمبر (محفظه صدا) میباشد. برای دریافت صدا باید محفظه ای ساخته میشد که قادر به جمع آوری صدای برخورد گردوها با یک سطح باشد. تمامی سطح بدنه و سطح رویین آن از جنس چوب انتخاب شد. سطح آن نیز به منظور جلوگیری از سرش و عدم برخورد مجدد گردو روی سطح با شیب 45 درجه انتخاب شد. استفاده از چوب برای ساخت محفظه صدا به صورت دلخواه استفاده شد. بطور کلی با توجه به منابع محدودی که در مورد سنجش کیفیت گردو وجود داشت از سطح فولادی استفاده شده بود. تعداد 300 عدد گردوی در این آزمایش استفاده شد. در این مرحله صداها بوسیله آکوستیک ضربه توسط محفظه صدا و میکروفن موجود در آن دریافت و ضبط گردید. استفاده شد. ارتفاع رهاسازی گردو 30 سانتیمتر از سطح محفظه صدا، صدابرداری MATLAB برای آنالیز صدای برخورد از نرم افزار انجام شد. در این تحقیق از روش آزمون غیر مخرب صوتی، با تکنیک منطق فازی برای دسته بندی گردو استفاده گردید. چگالی گردو رابطه مستقیمی با شدت سیگنال ایجاد شده در اثر برخورد گردو با سطح چوبی دارد و میتوان از این طریق به پر بودن، 0 درصد / نیم پر بودن یا پوک بودن گردو پی برد. مدل نهایی فازی ارائه شده برای طبقه بندی گردو به 2 کلاسه با دقت 087/0درصد جداسازی و 3 کلاسه با دقت 080/0درصد جداسازی بدست آمد. آنچه که در جداسازی قابل توجه بود این است که جداسازی گردوهای متوسط از دو دسته دیگر دشوارتر بود.

نویسندگان

رضا خاکرنگین

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان

سکینه خاکرنگین

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

زهرا خاکرنگین

کارشناس ارشد علفهای هرز

جلالالدین قضاوتی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان،دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • , C oordinationC enterofScience a n dI n dustrypecans, waln ...
  • Khakrangin, R, 2014. Design and Imp lementation of aNon-De structive ...
  • Khalifa, S .Ko m a riza deh, MH.Tous, B. Mohammad ...
  • نمایش کامل مراجع