در منطقه گرگان (Baby corn) اثر تراکم بوته و رقم بر تولید

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی کشاورزی مدرن و راه های توسعه آن در کشور
  • کد COI اختصاصی: MODERNAGR01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا پیروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس

بهزاد ثانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس

حسن مختارپور

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

چکیده

به منظور بررسی اثر تراکم بوته و رقم بر تولید بی بی کورن (Baby Corn)، آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در فروردین 1392 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گرگان اجراشد . فاکتوراول شامل 3رقم: ذرت دانه ای هیبرید دیر رس سینگل کراس 704 ، ذرت دانه ای هیبرید نیمه دیر رس سینگل کراس 640 ، وذرت شیرین هیبرید متوسط رس سینگل کراس 403 (دانه طلایی) بود. فاکتور دوم نیز شامل سه تراکم بوته ( 65000 و 85000 و 105000 بوته در هکتار ) بود. صفات فیزیو لوژیک و زراعی شامل مواردی مانند تعداد بلال برداشت شده از بوته، تعداد بلال برداشت شده در هکتار، میانگین وزن بلال بدون پوست، وزن بلال بدون پوست در هکتار ، تعداد بلال قابل فروش درصد بلال قابل فروش به کل بلال، وزن ساقه +برگ+ پوست بلال(بعنوان کل علوفه)، شاخص برداشت بلال بدون پوست و کل ماده خشک تولیدی یادداشت برداری شد. نتایج نشان داد که بسیاری از صفات مورد مطالعه تحت تاثیر رقم و تراکم بوته قرار گرفتند. حداکثر تولید بلال بدون پوست درهکتار در رقم سینگل کراس 704 با ترکم بوته 65000 در هکتار بمیزان 6/1240 کیلوگرم مشاهده گردید. بهترین میانگین طول و وزن بلال نیز در رقم سینگل کراس 704 با ترکم بوته 65000 در هکتار به میزان 6/1240 کیلوگرم مشاهده گردید. بهترین میانگین طول و وزن بلال نیز در رقم سینگل کراس 704 با تراکم 65000 بوته در هکتار بترتیب با 5/13 سانتی متر طول و 19 گرم وزن مشاهده گردید. بنابراین هیبرید سینگل کراس 704 با تراکم بوته 65000 بوته در هکتار برای تولید بیشترین و بهترین بلال استاندارد با قابلیت مطلوب عرضه به بازار مناسب ترین تیمار تعیین شد.

کلیدواژه ها

بی بی کورن(Baby Corn)، تراکم بوته، رقم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.