بررسی اندیشه و آثار معماران ایرانی پس از انقلاب سید هادی میرمیران، بهرام شیردل و فرهاد احمدی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی نقش تکنولوژی و فناوری های پایدار در مهندسی عمران و معماری
  • کد COI اختصاصی: MMSCES04_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1333
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تورج جلیلی

دکترای تخصصی معماری، عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد ماهشهر

احمدرضا کابلی

دانشجوی دکترای معماری، عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد ماهشهر

سیامک حکمت نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد ماهشهر

چکیده

یکی از شاخصهای انقلاب اسلامی، و شاید مهمترین اهداف آن، خط بطلان کشیدن بر این تناقض تاریخی بود که نوسازی به دین زدایی و گسترش شهرنشینی به تقویت طبقات جدید و تضعیف سنتی میانجامد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، معماران ایرانی تحت تأثیر دو پدیدهی موازی قرار داشتند. اولین تحول تأثیرگذار در این دوران، اندیشهها و کارهای ساختهشدهی پیشگامان نسل دوم بود که سودای آشتی دادن معماری مدرن با سنن و فرهنگ ایرانی را در سر میپروراندند، و دومین جریان تأثیرگذار، که ریشه در تمدن و فرهنگ غرب را داشت، و از جریان اول نیز پررنگتر و تأثیرگذارتر بود، آشنایی معماران ایرانی با جنبش پستمدرن کلاسیسیست )پومو(، که بین دهههای ۰۶ تا ۰۶ میلادی در اروپا و امریکا شکل گرفت، و جریانات معماری پستمدرن دهه ۰۶ میلادی بود. کارها و اندیشههای معماران متأخر نسل دوم را که حضوری چشمگیر در فعالیتهای عمرانی ایران پس از انقلاب داشتند، میتوان به دو گرایش کلی تقسیم نمود،گرایش اول، در اصل همان تداوم اندیشههای مطرحشده معماران پیشگام نسل دوم است.گرایش دوم کارها و اندیشههای معمارانی است که تحصیلات معماری خود را در محیطهای اکادمیک خارج از ایران پی گرفتهاند. . هدف این پژوهش، بررسی نقش ارتباط جریانهای فکری معماری، معماران بعد از انقلاب اسلامی ایران با هویت معماری و میراث فرهنگی ما است.و به این سؤال پاسخ دهد. نظریههای معماری چه نقشی در ارتقاء هویت معماری و میراث فرهنگی این سرزمین دارند. نتیجه پژوهش نشان میدهد که در شرایط امروزی فقدان یا کمبود نظریهپردازی در عرصه معماری خودش را در بناهای معاصر نشان میدهد به همین علت باید یک ساختار و یک نگاه و استراتژی در دانشگاهها وجود داشته باشد که این نظریهپردازی را در ایران پرورش دهیم . این تحقیق با استفاده از روش توصیفی – تحلیلی تفسیری است که با استفاده از منابع کتابخانهای صورت میگیرد.

کلیدواژه ها

معمارى معاصر ایران ، انقلاب اسلامى، طراحى فرم معمارى، اندیشه معمارى ، معماری سنتی، جهانیشدن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.