CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

کدام یک از ابعاد ریسک درک شده ی موادغذایی (روانی، عملکردی، فیزیکی) بیشتر و کدام کمتر مورد توجه مشتریان در تمایل به خرید یک محصول جدید است؟ (در مطالعه آزمایشی) (در مطالعه آزمایشی)

عنوان مقاله: کدام یک از ابعاد ریسک درک شده ی موادغذایی (روانی، عملکردی، فیزیکی) بیشتر و کدام کمتر مورد توجه مشتریان در تمایل به خرید یک محصول جدید است؟ (در مطالعه آزمایشی) (در مطالعه آزمایشی)
شناسه ملی مقاله: MKTRCONF02_025
منتشر شده در دومین کنفرانس ملی تحقیقات بازاریابی در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

معصومه ورامینی - نویسنده مسئول- باشگاه پژوهشگران جوان، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
کامبیز حیدرزاده هنزائی - دانشیار، مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

خلاصه مقاله:
هدف این پژوهش رتبه بندی ابعاد سه گانه ریسک درک شده ی موادغذایی (روانی، عملکردی، فیزیکی) بر تمایل به خرید یک محصول جدید است. با بهره گیری از روش آزمایشی (ریسک ادراک شده از محصول، در دو سطح کم و زیاد تعریف شده اند)، در بین ۲۰۰ نفر ( طبق نمونه گیری مشابه) از مشتریان فروشگاه در شهر آمل صورت گرفته است. داده های موردنیاز با استفاده از ابزار پرسشنامه جمع آوری شده است. از آزمون فریدمن با استفاده از نرم افزار اس. پی. اس. اس برای رتبه بندی ابعاد ریسک درک شده استفاده گردیده است. نتایج آماری در حالت کلی مبین بیشترین درصد فراوانی ابعاد روانی، عملکردی و فیزیکی به ترتیب در شرایط ریسک زیاد و فراوانی بالای ابعاد عملکردی (مزه)، روانی (کیفیت) و فیزیکی (سلامت) به ترتیب در شرایط ریسک کم می باشد. بنابراین در مجموع به تولیدکنندگان موادغذایی تمرکز بیشتر بر روی بعد روانی یا کیفیت (نسبت به سایر ابعاد ریسک) جهت ترغیب به خرید محصولات جدیدشان توصیه می شود.

کلمات کلیدی:
ریسک ادراک شده، ریسک روانی، ریسک عملکردی، ریسک فیزیکی، تمایل به خرید

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/472147/