بررسی مدیریت تغییر و نقش آن در توسعه سازمانی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: MANAGEMENTBONYAD01_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه قیمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

ایوب رحیم زاده

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

چکیده

موضوع این مقاله بررسی مدیریت تغییر و تحول و نقش آن در توسعه سازمانی است. هدف از این مقاله بررسی مفهوم مدیریت تغییر، عوامل تغییر، انواع تغییر در سازمان، مطالعه ی مراحل، بررسی مدل های مدیریت تغییر، کابرد آن ها و مقاومت و راهکارهای غلبه بر تغییر و در نهایت مدیریت تغییر و توسعه سازمانی می باشد. روش پژوهش استنادی تحلیلی است که با استفاده از منابع چاپی و الکترونیکی تدوین شده است. یافته های این پژوهش بیانگر آن است که مدیریت تغییر به معنای ایجاد تغییرات سازنده در سازمان ها به وسیله ی برنامه ریزی و طراحی می باشد. از طرفی عوامل مؤثر در ایجاد تغییر که به دو دسته ی کلی درون سازمانی و برون سازمانی تقسیم می شوند مورد بحث قرار می گیرد. در این پژوهش به تعدادی از انواع تغییرات سازمانی همچون: تغییر توسعه ای، انتقالی، واکنشی، استراتژیک، ابتکاری، اتفاقی و غیره اشاره می شود. همچنین مدیریت تغییر، فرآیندی پیچیده است که نیاز به طی مراحل متوالی از شناخت تغییر تا تثبیت آن را دارد. بنابراین در مواجهه با تغییر باید فرآیندی را طرح ریزی کرد که تغییرات بر اساس آن مراحل به اجرا گذاشته شوند برای این منظور در این مقاله مدل هایی همچون لوین، ادکار، ویس بورد، بورک – لیتون و... که جهت راهنمایی مدیران توسط پژوهشگران ارائه شده، مورد مطالعه قرار گرفته است. همچنین در این مقاله در می یابیم اعمال تغییر و تحول در یک سازمان هرگز کار ساده ای نیست و به دلایل مختلفی از سوی سازمان یا افراد مورد مقاومت قرار می گیرد به همین سبب ، اعمال تغییرات مستلزم مدیریت سنجیده و آگاهانه است و در نهایت، دلایل توجه و اهمیت توسعهسازمانی در اثر تغییرات ذکر می شود.

کلیدواژه ها

مدیریت تغییر ، فرآیند تغییر، مدل های تغییر، توسعه سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.