بررسی حقوق و تکالیف اصحاب دعوای واخواهی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی حقوق و توسعه پایدار جامعه مدنی
- کد COI اختصاصی: LAWSDEP02_025
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2146
نویسندگان
گروه حقوق خصوصی، واحدگرگان،دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، ایران.
استادیار، عضو هیئت علمی دانشگاه گلستان، گرگان، ایران.
چکیده
ضرورت صدور و اجرای حکم غیابی و در نتیجه ایجاد حق واخواهی، از مسلمات و بدیهیات پذیرفته شده در دادرسی های مدنی و جزایی در ایران و جهان می باشد، هر چند اصل بر حضوری بودن دادرسی هاست و می بایست خوانده ی دعوی در مراحل مختلف دادرسی حضور داشته یا شخصاً یا توسط وکیل یا قائم مقام قانونی خود در جلسات حاضر شده و از خود در مقابل ادعاهای طرف مقابل دفاع نماید، اما به دلایل متعددی ممکن است خوانده در هیچ یک از جلسات موفق به حضور نشده و یا حتی پاسخی به ادعای خواهان هم نداده باشد. لذا محکوم علیه غایب می تواند در موعد تعیین شده از جانب قانون گذار، طبق قانون آیین دادرسی مدنی علیه محکوم له دادخواست واخواهی دهد. در این مرحله از رسیدگی، محکوم علیه غایب واخواه و محکوم له واخوانده دارای یک سری از حقوق و تکالیفی می باشند. لذا ضرورت و اهمیت تبیین مقاله پیشرو را می توان گفت: با توجه به پرونده های متشکله که در دادگستری ها راجع به واخواهی محکوم علیه از رای غیابی وجود دارد و آشنا شدن و باز کردن حقوق و تکالیفی که شخص محکوم علیه غایب یا حتی محکوم له حکم صادر شده غیابی دارا می باشند یکی از اهداف و ضرورت انجام تحقیق پیشرو می باشد. در این مقاله روش گردآوری مطالب میتوان گفت به صورت کتابخانه ای صورت گرفته استکلیدواژه ها
دعوای واخواهی، دعوای متقابل، ورود شخص ثالث، واخواه، واخواندهمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.