اثر تنش کمبود آب و سطوح مصرف نیتروژن بر عملکرد دانه و برخی خصوصیات زراعیذرت هیبرید سینگل کراس 704
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنگره ملی توسعه و ترویج مهندسی کشاورزی و علوم خاک ایران
- کد COI اختصاصی: ISCONF01_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 682
نویسندگان
دانشجوی دکتری رشته آگرواکولوژی دانشگاه محقق اردبیلی
دانشیار گروه اکوفیزیولوژی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
دانشجوی دکتری رشته بیومتری دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
به منظور ارزیابی اثر تنش کمبود آب و مقادیر مختلف کود نیتروژن روی عملکرد و برخی از خصوصیات زراعی ذرت آزمایشیبه صورت فاکتوریل بر پایه ی بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. تیمارهای آبیاری در چهار سطح (آبیاری مطلوب پساز 70 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس ،Aقطع آبیاری در مرحله گلدهی، مرحله پر شدن دانه و در مراحل گلدهی و پر شدندانه) و مقادیر مختلف کود نیتروژن در چهار سطح شامل (شاهد)، 100کیلوگرم در هکتار، 200کیلوگرم در هکتار و 300کیلوگرمبودند. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که محدودیت آب در مراحل زایشی با کاهش قطر بلال، طول بلال، عملکرد بیولوژیکیو شاخص برداشت موجب کاهش عملکرد دانه شد. با افزایش سطوح نیتروژن و تنش کم آبی در مراحل زایشی درصد پروتئین افزایشیافت. البته بین تیمار آبیاری و تیمارهای قطع آبیاری در مرحله گلدهی و قطع آبیاری در مرحله پر شدن دانه تفاوت معنی داریمشاهده نشد. تغییرات عملکرد دانه و صفات مورد مطالعه نشان داد که آبیاری مطلوب و مصرف 300کیلوگرم نیتروژن در هکتار برسایر تیمارها برتری داشته و میتواند در شرایط آب و هوایی منطقه برای دستیابی به حداکثر عملکرد دانه ذرت مورد استفاده قرارگیردکلیدواژه ها
ذرت، نیتروژن، محدودیت آب، مراحل زایشیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.