تاثیر تیمارهای مختلف کودی بر رشد و عملکرد گیاه روناس در شرایط شور

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی توسعه و ترویج مهندسی کشاورزی و علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCONF01_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد روستا

دانشیار بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران

مهدی کریمی زارچی

استادیار بخش تحقیقات شیمی خاک و تغذیه گیاه، مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویجکشاورزی، شیراز، ایران

ولی سلطانی

کارشناس مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران

چکیده

کشت و تولید گیاه روناس به عنوان یک گیاه صنعتی و متحمل به شوری در منطقه اردکان یزد از قدیم رواج داشته ولی تحقیقات انجام ‏شد. در زمینه تغذیه این گیاه بسیار اندک می باشد. بنابراین، تحقیق اخیر به منظور بررسی نیاز غذایی این گیاه طراحی گردید. و در ‏شرایط شور در مزرعه تعقیقاتی صدوق در استان یزد انجام شد. در این تحقیق، تاثیر 4سطح (صفر، ۵٠ ‏، ١٠٠ ‏و ١۵٠ ‏کیلوگرم) کود ‏شیمیایی اوره ‏(به صورت سرک) و ۴ ‏سطح (صفر، 50 ‏، 100 و 150 ‏کیلوگرم کود شیمیایی سوپر فسفات تریپل، که قبل از کاشت مصرف ‏ثد) بر رثمد اندام هوایی و ریشه گیاه ‏روناس بررسی گردید. تیمارهای تعقیق بمورت آزماش فاکتوریل در قالب طرح آماری بلوک های ‏کامل تصادفی با ٣ ‏تکرار طراحی و اجرا گردید. آزمایش در شرایط خاک شور و آب شور(EC=10 dS/m) انجام شد. درکلیه تیمارها، ‏کود دامی به میزان 40 ‏تن در هکتار قبل از کاشت مصرف شد. در سال سوم آزمایش نسبت به برداشت و اندازه ‏گیری عملکرد اندام هوایی ‏و ریشه گیاه ‏روناس اقدام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که مصرف کود نیتروژنی موجب تولید علوفه بیشتر و مصرف کود فسفری موجب ‏تولید ریشه بیشتر می گردد. در مجممع، مصرف کود فسفری ( 150 ‏کیلوگرم در هکتار) و عدم مصرف کود نیتروژنی برای افزایش عملکرد ‏ریشه در شرایط این تحقیق توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

روناس، کود اوره، سوپرفسفات تریپل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.