تأثیر عملیات باغداری طولانی مدت بر شاخصهای شوری و قلیایی درمنطقه نیمه خشک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی توسعه و ترویج مهندسی کشاورزی و علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCONF01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا امیرپور

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه ارومیه

سالار رضاپور

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

چکیده

عملیات باغداری طولانی مدت ممکن است بعضی تغییراتی را در خصوصیات فیزیکو شیمیایی و شاخص های شوری خاک ایجاد کند. برای بررسی این فرضیه، خاک های ۵ ‏زیرگروه Vertic Endoaquepts ٍ Halaquepts Typic ،Typic Endoaquepts، Fluventic Haploxerepts ،Typic Calcixerepts از خاک های جنوب دشت ارومیه که تحت عملیات باغداری طولانی مدت برای مدت بیش از ۵ ‏دهه قرارگرفته اند تشریح و نمونه برداری شدند. نمونه های خاک پس از هوا خشک و محبور از غربال ٢ ‏میلی متری تحت آزمایش های مختلف فیزیکوشیمیایی و شاخص های شوری و قلیایی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که عملیات باغداری طولانی مدت، ترکیب شیمیایی آب آبیاری به همراه آب های زیرزمینی، اثرات متقابل آب آبیاری و خاک های دریافت کننده این آب ها و دینامیک تغییرات ترکیب کاتیونی خاک (کلسیم، منیزیم و سدیم) می تواند از دلایل اصلی تغییرات شاخص های شوری در خاک های تحت کاربری باغی این مطالعه باشد. با این وجود دامنه تغییرات شاخص های شوری (ESR ٍEC, SAR, ESP) زیرگروه های پنج گانه در حدود ٧٠ ‏درصد خاک های مورد مطالعه با وجود سابقه محداقل ٩٠ ‏ساله محملیات باغداری متمرکز و پیوسته، در محدوده فعالیت عمومی همه گونه گیاهی و فعالیت های میکروبی قرار دار

کلیدواژه ها

عملیات باغداری طولانی مدت، شاخص های شوری و قلیائیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.