بهینه سازی سرعت موتور DC با استفاده از کنترل کننده های چاپر چهار ربعی با استفاده از مدل باک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس ملی دانشجویی مهندسی برق ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCEE18_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان شمس

دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

رضا احمدی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گیلان

چکیده

موتورهای DC بطور وسیع درکاربردهایی که به سرعت متغیر قابل کنترل، تنظیم مناسب ، سرعت و حالت های کاری نظیر ترمزی، تعویض جهت حرکت و راه اندازی نیاز دارند، بکار برده می شوند. کنترل دور و سرعت این موتورها در حالتهای کاری متفاوت از اهمیت خاصی برخوردار است. استفاده از قطعات الکترونیک قدرت و مبدلهای ولتاژ مبتنی بر تریستور و ترانزیستورهای IGBT یک روش کارآمد و مفید و موثر در کنترل دور و سرعت موتورهای الکتریکی است.مبدل های باک که در حقیقت نوعی کاهنده ولتاژ می باشند در کنترل دور این موتور ها نقش بسزائی دارد. اما مهمترین بحث کاهش تلفات و نوسان خروجی روی موتور می باشد. در این مرحله مراجع متعددی از انواع کانورتر ها استفاده می کنند.جهت بهینه نمودن و کاهش نوسانات در این قسمت از نوعی فیدبک کنترل استفاده شده که به کمک فیبدبک حلقه جریان بسته ضرایب منطقی PID را محاسبه کرده و به کمک الگوریتم ژنتیک (GA) آن ها را متمایز نموده در ورودی کانورتر قرار می دهد و در نهایت با اجرای شبیه سازی در محیط سیمولینک،خروجی های بدست آمده را با حالات متفاوت (عدم وجود فیدبک کنترلی) مقایسه نموده و در نهایت نتیجه گیری مناسب از نظر کاهش نوسانات گشتاور و همچنین ریپل آن و همچنین فرایند کاری مناسب تر موتور از نظر جریان و ولتاژ را سبب شده که در مراجع گوناگون قابل اثبات و استفاده می باشد.

کلیدواژه ها

الگوریتم ‍ژنتیک (GA)، موتور DC،گشتاور خروجی،چاپر چار ربعی مبدل باک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.