جستاری در آفرینش هویت و مفهوم حس مکان، رویکردی پدیدارشناسانه (نمونه موردی: بافت قدیم شهر شیراز)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش ملی معماری ایرانی، اسلامی (سیمای دیروز چشم انداز فردا)
- کد COI اختصاصی: IRANIESLAMI01_112
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 859
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری،واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
دکترای تخصصی شهرسازی،استادیار،گروه معماری، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
چکیده
با نگاهی به بافت های تاریخی، این نکته مشهود است که شکل گیری و حیات آنها در تداوم تاریخی، فرهنگی، اجتماعی به صورتی هماهنگ و منسجم عیان گردیده است. ساکنان بافت هویت خود را از طریق ارتباطات اجتماعی و مشارکت در ایجاد این فضاهای ماندگار دریافت می کنند. تأثیر چنین مکان های ماندگاری در شکل دهی به هویت فردی و اجتماعی ساکنان، در مقطعی از حیات خود بر اثر تحولات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و در نتیجه ورود تکنولوژی های جدید و تراکم فضا - زمان کمرنگ شده است. در این مقاله با هدف بازیابی و معرفی نقش هر یک از عناصر و اجزای تشکیل دهنده هویت و حس مکان، بر پایه مرور و متون و اسناد مرتبط در این زمینه؛ به بررسی آراء و نظرات صاحب نظران پرداخته شده است. با توجه به این اهمیت کوشش شده با شناخت ماهیت هویت و مکان، با بهره گیری از رویکردی پدیدارشناسانه ارتباط میان آن ها با نگاهی به بافت های تاریخی مورد مداقه قرار گیرد و مدل مفهومی چگونگی شکل گیری هویت مکانی در آن ها ارائه گردد. وجود ارتباط مستحکم و دوسویه میان سازمان ادراکی و نظم و تعیین فضای شهری، سبب افزایش خوانایی و بهبود سازمان ادراکی، تقویت ارتباط با فضای شهری، خوانش بهتر عناصر و مؤلفه های شهری، فهم روشن معنای مکان ها و تقویت هویت فردی و اجتماعی خواهد شدکلیدواژه ها
هویت، مکان، حس مکان، هویت مکان، پدیدارشناسی، بافت قدیم شیرازمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.