جایگاه گورستان ها در شهرسازی اسلامی نمونه موردی :دارالسلام شیراز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری ایرانی، اسلامی (سیمای دیروز چشم انداز فردا)
  • کد COI اختصاصی: IRANIESLAMI01_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1834
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا شیبانی

دانشجوی کارشناسی معماری ،دانشکده فنی مهندسی شیراز (شهید باهنر)

هادی هدایتی

دانشجوی کارشناسی معماری ،دانشکده فنی مهندسی شیراز (شهید باهنر)

چکیده

گورستان در اکثر شهرهای امروز ایران ،به فضاهایی کلان و خارج از شهرها تبدیل شده است .همپای این امر ،گورستان های تاریخی درون شهرها نیز به گونه ای متروک به حال خود رها شده است واثر پویایی فضای شهری در آنها دیده نمی شود .این در حالی است که به نظر می رسد فضای شهری با عملکرد گورستان ،پتانسیل های فراوانی را از جنبه های فرهنگی و اجتماعی دارا است . در مقاله حاضر جایگاه آرامستان ونقش آن در شهر سازی اسلامی با روش توصیفی –تحلیلی ومشاهده ای با بررسی گورستان دارالسلام شیراز مورد بررسی و مطالعه قرارگرفته شده است .فرضیه تحقیق آن است که آرامستان یک عنصر شاخص شهری واز اجزاء میراث شهر اسلامی می باشد و درتاریخ فرهنگ و هویت وحیات معنوی شهرها تاثیر بسزایی داشته است .

کلیدواژه ها

شهرسازی اسلامی ،طراحی پایدار ،جایگاه شهر و گورستان، مزارهای کهن در تمدن اسلامی ،دارالسلام شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.