تاثیر سلسله مراتب بر اشاعه هویت فرهنگی در بازارهای سنتی ایران با رویکرد بر بازار وکیل شیراز
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش ملی معماری ایرانی، اسلامی (سیمای دیروز چشم انداز فردا)
- کد COI اختصاصی: IRANIESLAMI01_086
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 822
نویسندگان
آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون، کازرون، ایران
مشاور زیباسازی شهرداری شیراز، منطقه 5
مشاور زیباسازی شهرداری شیراز ، منطقه 4
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه شیراز، دانشکده هنر و معماری
چکیده
فرهنگ، مجموعه ایی از کردارها و باورها، هنرها، عقاید وسایر یافته های اجتماعی است که از طریق جامعه به ارث رسیده و بافت زندگی مردم را تشکیل می دهد، که این فعالیت های فرهنگی معمولا در فضاهای عمومی وشهری شکل می گیرد. بازار یکی از این فضاهای عمومی است، که با انجام فعالیت های کاربران هویت فرهنگی را در جامعه توسعه می دهد. و سلسله مراتب نیز با بررسی چگونگی چیدمان فضاها در کنار یکدیگر به تحقیق این موضوع کمک می کند. سوال اصلی تحقیق این است که فضاهای فرهنگی بازارها چگونه و در کدام قسمت بازار شکل گرفته اند. برای گسترش در تحقق این امر به بررسی سلسله مراتب هویت فرهنگی در بازارهای ایرانی پرداخته شده است. هدف مقاله حاضر بررسی سلسله مراتب بازارهای ایرانی و توسعه وترویج فرهنگ در آنها می باشد. روش تحقیق استفاده شده در این مقاله توصیفی- تحلیلی و از نوع مطالعات میدانی می باشد، روش جمع آوری اطلاعات کتابخانه ایی ومیدانی از طریق مشاهده و استفاده از کروکی و نقشه است. ابتدا ادبیات موضوع مطرح وسپس به بررسی فعالیت های فرهنگی، کالبدی اجتماعی در بازارهای مهم ایرانی همچون بازار وکیل شیراز پرداخته شده است. جایگاه فعالیت فرهنگی در بازارهای ایرانی و فعالیتهای و تاثیر آنها بر پایداری اجتماعی در مولفه های هویت فرهنگی، کارکرد، کالبد بررسی و تحلیل شده است. نتایج حاصل از این مقاله به ارائه راهبردهای موثر برای پایداری فعالیت های فرهنگی در بازارها و توسعه و ترویج هویت فرهنگی پرداخته است.کلیدواژه ها
بازارهای ایرانی، هویت فرهنگی، تعاملات اجتماعی، بازارمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.