بررسی تاثیر حفظ آثار و بافت های ارزشمند تاریخی در احیای ارزش های معماری ایرانی - اسلامی؛ نمونه مطالعاتی مجموعه سبزه میدان بجنورد
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,003
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRANIESLAMI01_038
تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395
چکیده مقاله:
آشفتگی معماری امروز شهرهای ما گویای دور شدن شهروندان – چه در قالب تولیدکننده و چه در قالب مصرف کننده – ازهویت ایرانی اسلامی و فاصله گرفتن از اصول حاکم بر باورهای ملی و مذهبی شان است. اصل قرار گرفتن جنبه های مادی و سودآوری اقتصادی، باعث هرچه کم رنگ تر شدن جنبه های معنوی در زندگی معاصر شده است. بناهای ارزشمند و فرهنگ های شکل گرفته با تاثیرپذیری از فضاهای شهری، بعنوان یادمان های فرهنگی کشورمان باید حفظ و احیاگردد. مجموعه سبزه میدان بجنورد از جمله فضاهای با ارزشی است که بعنوان فضایی هویت بخش برای شهر و جاذب گردشگر محسوب می شود. این میدان به عنوان یک عنصر شاخص در سازمان فضایی شهر بجنورد شناخته شده است. حضور برخی از بناهای قدیمی مانند کاروانسرای سردار، مغازه های سنتی و یک گرمابه قدیمی در اطراف آن و همچنین انشعاب راسته های بازار سنتی موجود در این محدوده ار فضای شهری بجنورد، باعث شاخص بودن بیش از پیش سبزه میدان شده است. به طوریکه پتانسیل های بسیار مناسبی را برای گسترش و تقویت جایگاه آن به وجود آورده است. ساختار فضایی میدان با عبورخیابان شهید بهشتی از میان آن، دچارگسیختگی شده و ارتباط دو طرف میدان قطع وکیفیت این فضای شهری تنزل پیداکرده است. هدف پژوهش جبران ضعف فضاهای تاریخی ارزشمند، ارتقای کیفیت منظر شهری، هویت و ارزش های کالبدی موجود و حفظ آثار تاریخی برای آیندگان است. در پایان علاوه براخذ نتایج، راهکارهایی جهت افزایش کیفیت کارکردی وکالبدی محدوده و حفاظت از آثار ارزشمند ارائه می گردد. روش تحقیق، ترکیبی (توصیفی- تحلیلی) می باشد و اطلاعات با استفاده از روش های کتابخانه ای، پرسشنامه و برداشت میدانی جمع آوری شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
تکتم شیردل
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)
مهسا شاد
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :