بررسی بعضی از اصول و ارزش های پایداری اجتماعی معماری سنتی ایران در جهت افزایش حس امنیت و آسایش (بارویکرد مسکونی)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری ایرانی، اسلامی (سیمای دیروز چشم انداز فردا)
  • کد COI اختصاصی: IRANIESLAMI01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افروز ناصر

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم و تحقیقات فارس،ایران

الناز نظری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم و تحقیقات فارس،ایران

چکیده

در دهه های پایانی قرن بیستم و شروع قرن بیست و یکم پایداری به عنوان یکی از مباحث بسیار مهم در هر حیطه مطرح شد، با افزایش جمعیت و نیاز روز افزون آنها به فضای مسکونی مسآله پایداری در این زمینه بسیار مورد بررسی قرار گرفت. مسآله پایداری در طراحی و ساخت مسکن از هر سه مولفه، زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی حائز اهمیت است، اما با توجه به اینکه وجه اقتصادی معمولا به علت انگیزه های مالی توسط سرمایه گذاران رعایت میشود، حتی گاها به افراط مورد توجه قرار میگیرد و مسائل زیست محیطی نیزبه واسطه قوانین و ضوابط وضع شده در هر اقلیم می بایست که رعایت شود، تنها وجه اجتماعی پایداری است که مورد بی توجهی طراحان و سازندگان قرار میگیرد، پایداری اجتماعی درمسکن میتواند شامل مواردی همچون امنیت و آسایش برای افراد خانواده باشد، این مقاله که مبنی بر مطالعات کتابخانه ایست با رویکردی توصیفی به تعریف پایداری و سپس پایداری اجتماعی پرداخته و در پی آن اصول، ارزش ها و الگوهای معماری سنتی ایرانی را یادآوری کرده است و تاثیرات مثبت به اجرا درآوردن این الگوها در راستای ایجاد و تقویت پایداری اجتماعی در مسکن .

کلیدواژه ها

پایداری اجتماعی، مسکن، آسایش، امنیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.