بررسی معماری خانه های دوره پهلوی مطالعه ی موردی خانه های پهلوی اول درمراغه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU03_1846
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2081
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسمن جابری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری ،دانشگاه آزاد اسلامی- واحد تهران مرکزی

چکیده

در مسیر تاریخی تمدن ایران،بعد از دو واقعه مهم ظهور اسلام و حمله و استیلای طولانی مغولها ، گرایش به غرب به عنوان سومین حادثه،شاید مهم ترین اتفاق تاریخی ایران باشد. ( 1299-1320 ش). این دوره کوتاه اما پر متغیر در واقع دوره نوینی در معماری است که اگر چه با دوره پیش از خود ( قاجار) متفاوت است اما به لحاظ انتخاب و شکل گیری معماری دوره بعد از خود نیز قابل توجه است ،معماری ایران از اواخر دوره قاجار و شروع دوره پهلوی دچار هرج و مرج و آشفتگی شد. در معماری پهلوی ما شاهد احداث همزمان ساختمانهایی هستیم که هر کدام بیانگر یکی از مکاتب فکری دوره هایی مشخص از تاریخ ایران هستند ،در معماری پهلوی تلاش می شد که پیوندی بین سه طیف فکری به وجود آید این گرایشهای متفاوت و بعضی ها متضاد در معماری این دوره ناشی از اختلاف درگرایشهای سیاسی و ایدوئولوژیک این عصر از تاریخ ایران است که ریشه در جریانهای عقیدتی - سیاسی اواخر دوره قاجار و اوایل دوران پهلوی دارد علاوه بر آنچه گفته شد در دوره رضا شاه با توجه به نگرش هایی که وی به سیستم اداری و حکومتی در ایران داشت، تلاش شد سامان دهی شکل اداری حکومتی ایران منطبق با اشکال موجود در اروپا باشد.. در واقع در این دوره ، بهره گیری از برخی مواد ومصالح ساختمانی که از گذشته نیز معمول بود، بار دیگر از سوی معماران و استادکاران مورد توجه قرار گرفت به ویژه در دوره پهلوی اول و بازگشت به سبک معماری دوران هخامنشی و ساسانی، استفاده از سنگ در بناهای این دوره مشهود است،این پژوهش سعی دارد چند تا از خانه های قدیمی در شهرستان مراغه را از لحاظ معماری مورد بررسی دهد

کلیدواژه ها

تاریخ، پهلوی، معماری، پهلوی اول، مراغه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.