توسعه پایدار شهری با استفاده از روش بام سبزمطالعه موردی : منطقه یک شهر بندرعباس
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU03_1696
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 581
نویسندگان
استادیار برنامه ریزی و مدیریت محیط دانشگاه هرمزگان
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی و آمایش سرزمین، واحد پردیس دانشگاه هرمزگان
چکیده
رشد روز افزون جمعیت شهرها و توسعه کالبدی آنها به همراه افزایش بی رویه تراکم سبب افزایش آلودگی های زیست محیطی ، کاهش زیبایی منظر ، افزایش دما و کاهش سلامت جسمی و روانی شهروندان گردیده است. این وضعیتزمانی نگران کننده است که ما با کاهش سطوح فضای سبز و سرانه آن روبرو باشیم. یکی از روشهای نوین کمک به توسعه پایدار شهری و رفع مشکلات زیستمحیطی شهر ٬ افزایش سرانه فضای سبز از طریق اجرای بام سبز است. هدف ازاین تحقیق امکان سنجی افزایش سرانه فضای سبز منطقه یک شهر بندرعباس با استفاده از روش بام سبز میباشد. در این تحقیق از داده های مکانی نظیرنقشه های دوره های مختلف تاریخی ، تصاویرو عکسهای ماهواره ای و همچنین برداشت های میدانی برخی داده ها استفاده شده است. کلیه داده های مکانی جمع آوری شده از ادارات و نهادهای مرتبط ، به صورت میدانی کنترل شده است. سپس به همراه نتایج حاصل به تفکیک در محیط GIS مورد پردازش و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان می دهد ، امکان افزایش سرانه فضایسبز با استفاده از سامانه بام سبز در منطقه مورد مطالعه به طور متوسط به میزان 15 % درصد وجود دارد .لذا استفاده از این ظرفیت برای توسعه فضای سبز در منطقه می تواند به کاهش آلودگی هوا، مقابله با الودگی ناشی از پدیده ریز گردها ،افزایش زیبایی منظر و به طور کلی به ارتقاءکیفیت زندگی و محیط شهری و نتیجتا توسعه پایدار شهری کمک نمایدکلیدواژه ها
سرانه فضای سبز، بام سبز، توسعه پایدار،بندرعباسمقالات مرتبط جدید
- پهنه بندی خطر سیلاب با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور (مطالعه موردی: غرب استان مازندران)
- بتن جاذب دی اکسید کربن: راهکاری نوین برای کاهش اثرات زیست محیطی
- بتن با قابلیت تغییر شکل: نوآوری در مصالح ساختمانی برای سازه های انعطاف پذیر و پایدار
- بررسی رفتار دینامیکی ساختمان های بلند در برابر زلزله با استفاده ازمیراگرها
- تعیین تابع شکل بهینه ی سیستم تک درجه آزادی معادل دیوار برشی فولادی مرکب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.