تعیین پارامترهای موثر بر کارایی هیدروژل پایه زانتان در حذف یون مس ازمحلولهای آبی با استفاده از روش طراحی آزمایش

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU03_1564
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 556
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد دادوند کوهی

استاد یار،دانشگاه گیلان ،گروه مهندسی شیمی،

فاطمه نسیمی

دانشجوی ارشد،دانشگاه گیلان ، مهندسی شیمی،

چکیده

منابع آبی و خطر بحران آب در ایران و اهمیت بازیابی آب از یک سو و از سوی دیگر افزایش آلودگی آب های سطحی وزیرزمینی به وسیله ی فلزات سنگین از جمله مس که ناشی از ورود فاضلاب های صنعتی و شهری می باشد، یافتن راهحل های قابل قبول زیست محیطی را در جهت حذف این ماده از منابع آبی ضروری می سازد. در این مقاله به بررسی حذف یون مس از محلول آبی توسط هیدروژل تبادلگر یونی حاوی زانتان، ایتاکونیک اسید، متیلن بیس اکریل امید وبنتونیت بر اساس واکنش پلیمریزاسیون رادیکال پرداخته شده استدر این مطالعه برای حذف یون مس از محلول آبی ازهیدروژل تبادلگر یونی زانتان، ایتاکونیک اسید،متیلن بیس اکریل امید و بنتونیت بر اساس واکنش پلیمریزاسیون رادیکال آزاد استفاده شد. با توجه به اینکه فاکتورهای مختلفی در تشکیل ژل، مانند مقدار مونومر، پلیمر و عامل شبکه کننده میتوانند بر روی ظرفیت تعادلی جذب هیدروژل در حذف فلز سنگین مس تأثیر گذار باشند،در این تحقیق با استفاده از نرم افزار طراحی آزمایش بر اساس مدل دو سطحی عاملی) Two Level Factorial ( اثرعاملهای مهم و موثر بر روی ساخت ژل شناسایی و مورد ارزیابی قرار گرفت . آنالیز آماری نشان داد که مدل برازش شده دارای درجه اعتبار0/005 و ضریب همبستگی0/99 می باشد.فرضیات انجام شده در این طراحی با توجه به نمودار های احتمال وپارامتر باقی مانده مورد تایید قرار گرفت. همچنین نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان داد که علاوه بر مقدار مونومر و عامل شبکه ایی کننده، برهمکنش های بین آنها نیز تاثیر قابل توجه ای بر روی ظرفیت جذب جاذب دارند در حالی که مقدار پلیمر در محدوده مورد مطالعه تاثیر چندانی بر روی ظرفیت جذب تعادلی نداشت بنابراین ژلی که دارای0/50 گرم پلیمر زانتان 1/00گرم مونومرایتاکونیک اسید و 0/20 گرم عامل شبکه ایی کننده متیلن بیس آکریل آمید داشت به دلیل ظرفیت جذب بالا، ژل بهینه شناخته شد

کلیدواژه ها

هیدروژل، زانتان،جذب مس،ایتاکونیک اسید، بنتونیت، مدل دو سطحی عاملی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.