خلاقیت به مثابه عنصری پایه ای در طراحی فضای آموزشی دانشکده معماری

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 410

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSAU03_1544

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

چکیده مقاله:

امروزه بیش از هر زمانی شاهد تغییرات و ظهور پیچیدگیهای روز افزون در حوزه طراحی معماری هستیم. یکی از عوامل موثر در این زمینه مقوله خلاقیت است.. خلق ایده هأی نو و تولیدات ابتکاری از ویژگیهأی شناختی انسان است که با چنین نگاهی خلاقیت عملمهم در شتاب بخشیدن به نوآوریهأی علمی و فناورانه بشر تعبیر شده است. در نتیجه مرکز ثقل حرکات نوین در آینده را خلاقیت و میزان بهره گیری از تفکر خلاق تشکیل میدهد. بر این اساس یکی از چالشهأی جدی و قابل پیش بینی در آینده مساله میزان بهره گیری از ذهنها و شخصیتهأی خلاق در حوزههای مختلف بخصوص در فضای هنر و معماری است. بدین صورت خلاقیت به عنوانشاخصترین محور تعلیمات آموزش معماری در اغلب مرکز دنیا مطرح میباشد از آنجاییکه تعاملات مداوم انسانها با یکدیگر و یا با منابع محیطی و الگویی یادگیرند، محور جوهره نظامهای آموزشی جهان امروز میباشد که این رویکردهای جدید نیازمند حرکت ،کار گروهی و پویائی است. فضای آموزشی میتواند با بهرهگیری از ایجاد فضا و امکانات در فضاهای کالبدی خود بر روی امر آموزش تاثیرگذاشته و به این طریق کیفیت آموزش را ارتقا دهد. در این پژوهش که به روش توصیفی - تحلیلی انجام شده است جمعبندی نظریات ارایه شده در حوزه روانشناسی محیط زندگی انسان و خلاقیت بیان شده است و با تکیه بر محیط کالبدی برروی کیفیت فرایند آموزش به منظور پاسخگویی به تحولات گسترده روشهأ آموزشی و ضرورت بهرمندی از فضاهأی آموزشی میپردازد

نویسندگان

شیما سهرابی

ارشد معماری دانشگاه آزاد آمل

شیرین سهرابی

ارشدمعماری دانشگاه آزادقزوین

فاطمه ابراهیم زاده

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی آمل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • صفات فضایی موثر بر افز ایش خلاقیت محققین در مرکز ...
  • سمیعی آذر، علیرضا، 1376، پویائی و خلاقیت در سازماندهی فضاها ...
  • _ n t e r a c t i v ...
  • نمایش کامل مراجع