بررسی عملکرد فرآیند انعقاد در تصفیه فاضلاب کارخانجات نساجی کاشان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU03_1523
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 550
نویسندگان
دانشآموخته کارشناسی ارشد مهندسی عمران محیطزیست، دانشگاه شیراز
استادیار دانشکده مهندسی عمران راه و ساختمان و محیطزیست دانشگاه شیراز
چکیده
فاضلاب تولیدی در صنایع نساجی به دلیل وجود مواد رنگزای آلی دارای بار آلودگی بسیار زیاد است و همچنین مصرف آب در این صنایع بسیار زیاد میباشد. از این رو تصفیه پسابهای رنگی فاضلاب نساجی قبل از تخلیه آن بهمحیطزیست ضروری میباشد. متداولترین روشهای تصفیه فاضلاب صنایع نساجی شامل روشهای فیزیکی شیمیایی - نظیر انعقاد و لخته سازی، جذب سطحی، ازنزنی، اسمز معکوس، استفاده از فیلترهای غشایی و اکسیداسیون پیشرفتهاست که هر کدام از این روشها دارای معایب و مزایا میباشند. در این تحقیق به کمک منعقدکنندههای سولفات آلومینیوم )آلوم(، کلروفریک و آهک، مناسبترین منعقدکننده در شرایط بهینه برای تصفیه فاضلاب کارخانهجات صنایع نساجی کاشان از طریق آزمایش پارامترهایی نظیر کدورت، COD ، BOD5 و pH به کار گرفته شدند. در این بررسیpH های مورد آزمایش برای انتخاب pH 8 و 9 بودند. نتایج نشان داد که با استفاده از فرآیند انعقاد ،7 ،6 ،5 ، بهینه، 4 میتوان به میزان زیادی رنگ، کدورت، COD و BOD5 موجود در فاضلاب صنایع نساجی را حذف کرد. منعقدکنندهکلرورفریک در این پژوهش برای حذف COD و کدورت دارای راندمان حذف بالاتری نسبت به آلوم و آهک بوده است. بطوریکه بیشترین میزان حذف COD وکدورت توسط آلوم به ترتیب 71 و 66 درصد، برای کلرورفریک به ترتیب 71 و 85 درصد و برای آهک 64 و 57 درصد بدست آمد. همچنین pH بهینه برای مواد منعقدکننده آلوم، کلرورفریک و آهک به ترتیب 6و6و12 حاصل گردیدکلیدواژه ها
فاضلاب صنعتی، فاضلاب نساجی کاشان، مواد منعقدکننده، کاهش CODمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.