بررسی ارتباط نانوتکنولوژی و معماری پایدار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU03_1218
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 577
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریا کیانیان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد کرمانشاه

ملیحه کاویانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد کرمانشاه

محمدرسول پروانه

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه تهران

چکیده

مقوله معماری پایدار فرآیندی کهن می باشد. این فرآیند در همه اقلیم های این مرز و بوم بکار می رفته که دستاوردهای بسیاری در زمینه پایداری و حفظ منابع انرژی را به همراه داشته است امروزه در عصری که بابحران انرژی روبه رو است، از فناوری های مختلفی به منظور ایجاد آسایش بیشتر و صرفه جویی در هزینه ها به خصوص در مصرف منابع انرژی بهره برده می شود. نانو تکنولوژی یکی از این فناوری های است که هنوز درآغاز راه خود در جهان قرار دارد ؛ از دست آوردهای آن می توان به کاربرد آن در تولید، انتقال ، مصرف و ذخیره سازی انرژی با کارایی بالا و کاهش آلودگی های زیست محیطی اشاره کرد. اساسا نانو تکنولوژی خودنوعی ساختن و بنا کردن است و از این حیث شباهت زیادی به معماری در مقیاس انسانی دارد. شاید مهمترین تفاوت آنها تنها در مقیاس نانو ساختارها با ساختارهای معماری باشد. حال سوالی که در این میان مطرح می شود این است که چگونه می توان بین معماری پایدار و نانو تکنولوژی ارتباط برقرار کرد؟ هدف این پژوهش بررسی تاثیر مواد و مصالح فناوری نانو در بهبود کیفیت فضاهای معماری از طریق مطالعه ساختمان های بهره گرفت ه ا ز مصالح نان و و همچنین دستیابی ب ه معماری پایدا ر می باشد . تحقیق انجا م گرفت ه مبتنی ب ر روشتوصیفی و تحلیلی- مقایسه ای است و جامعه آماری آن تمام ساختمان هایی است که با بهره گیری از فناوری نانو در راستایی تحقق اهداف توسعه پایدار کار کرده اند. از یافته های پژوهش می توان ضرورت استفاده از فناوری نانو برای تحقق معماری پایدار را نتیجه گرفت.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، نانو تکنولوژی، حفظ انرژی،توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.