کشاورزی عمودی و ارائهی الگوی پیشنهادی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU03_1207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام نجف زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحدتهران جنوب

فرزاد مافی

دانشگاه آزاد اسلامی،واحدابهر،گروه باستانشناسی،ابهر،ایران

چکیده

کشاورزی عمودی به عنوان یکی از جدیدترین راهکارهای کشت وزراعت در محیطهای گلخانهای به شمار می رود و به عنوان بخشی از کشاورزی شهری به روش کاشت گیاهان در گلخانه، آسمان خراشها یا فضاهایی که به طور عمودی در آنها تعبیه شدهاطلاق میشود. ایده مدرن کشاورزی عمودی از تکنیکی مشابه گلخانههای شیشهای بهره میبرد که در آنها میتوان با نور طبیعی خورشید میزان نور مصنوعی را افزایش داد الگوی مورد مطالعه در این مقاله میتواند به عنوان بستری برای معماران قرار گیرد تا با توجه به الزام طراحی چنین فضاهایی که امروزه و در آیندهای نزدیک به وجود خواهند آمد قرار داده شود.این مجموعه علاوه بر ایجاد یک فضای سبز عمودی که دارای کاربریهای متعددی مانند رستوران گیاهی و موزه و کلینیک گیاهان میباشد، فضایی فرهنگی نیز به شمار میرود و همچنین به عنوان نمونهای برای ایجاد فضاهای کاشت طبقاتی گیاهان میباشد؛ مسائل و مشکلات مربوط به کشاورزی در کلان شهرهایی مانند تهران همچون کمبود فضاهای کشت و آلوده بودن محیط کاشتگیاهان هم اکنون نیز مسائل منفی بسیاری را برای مردم به وجود آورده است,در شهرهایی که مردمانش طبیعت را به دلیل زندگی پر مشغله وگرانی زمین، مسکن وسکونت در آپارتمانهایی تنگ و کوچک فراموش کردهاند، پرداختن به چنین موضوعی وگسترشآن در تلطیف روحیه وایجاد آرامش روانی آنها تأثیر به سزایی خواهد داشت. طرح ارائه شده نشان میدهد که ایجاد چنین فضایی درشهری مانند تهران می تواند بسیاری از مشکلات نامبرده شده در مقاله را حل نماید و زراعت و کشاورزی را به سمت و سویی نو هدایت خواهد نمود دراین طرح با استفاده از نمونه های مشابه و بررسی آنهاو همچنین سیستم های مختلف موجود به ارائه ی الگوی مورد نظر پرداخته ایم،این الگو با نگاه اجرایی ارائه شده و قابلیت ساخت در شهری همانند تهران را نیز خواهد داشت.

کلیدواژه ها

کشاورزی، عمودی، برج، الگو، پیشنهاد، مجموعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.