پدیدارشناسی در معماری برای نابینایان از دیدگاه پالاسما
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU03_1191
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 811
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
عضو هیئت علمی استادیار، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
چکیده
معماری مدرن پس از انقلاب صنعتی، تحت تاثیر نگرش های اثباتی و مبتنی بر عقل و خرد عینیت یافته است که در آن عملکردگرایی و بینایی محوری بسیار حائز اهمیت می باشد. در نتیجه فضاهای حاصل شده با وجود بهره مندی از بالاترینامکانات تکنولوژیک، فاقد روح بوده و افراد در آن ها احساس رضایت و تعلق خاطر نداشته و نابینایان به عنوان گروهی از معلولین جامعه، به علت محرومیت از حس بینایی، قابلیت بهره بری از این گونه فضاها را نخواهند داشت. بدین جهت در این نوشتار رویکرد پدیدارشناسانه برای کودکان نابینا و از دیدگاه پالاسما که به ادراک چندحسی محیط با تکیه بر لامسهمی پردازد، مورد توجه قرار گرفته است. این پژوهش به دنبال تحقق پدیدارشناسی در معماری برای کودکان نابینا و از دیدگاه پالاسما، نقدی بر بینایی محوری عصر مدرن بوده و با رویکردی کیفی ابتدا به معرفی پدیدارشناسی پرداخته وسپس از پدیدارشناسی در معماری و از دیدگاه پالاسما معمار و نظریه پرداز فنلاندی سخن به میان آورده است. پس از آن، نابینایی و ویژگی های رشد کودکان 7 تا 12 سال، شامل ویژگی های فیزیولوژیکی، شناختی و اجتماعی- عاطفی، جهت تحقق پدیدارشناسی و تجربه ی آگاهانه و بدون پیش داوری تشریح شده است. در ادامه به تشریح سیستم های ادراکینابینایان شامل سیستم شنوایی، بویایی، چشایی و لامسه پرداخته شده و در نهایت ادراک چندحسی مورد تاکید پالاسما و به ویژه مورد استفاده ی کودکان نابینا، به عنوان زمینه ای جهت شناخت واقعی پدیدارها و تحقق پدیدارشناسی معرفیگشته است. راهبرد مورد استفاده در این پژوهش با توجه به رویکرد پدیدارشناسانه، در گستره ی تحقیق کیفی قرار دارد. این پژوهش با توجه به رویکرد بیان شده، توصیفی و در برخی موارد تفسیری بوده و تدابیر مربوط به آن شامل جمع آوری اطلاعات از منابع دست اول و دوم از جمله کتب و مقالات جدید و معتبر و مشاهده ی مستقیم می باشد.کلیدواژه ها
پدیدارشناسی، معماری، کودکان نابینا، پالاسما، شناخت، ادراکمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.