پیوند معماری با طبیعت در طراحی هتل

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU03_1011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1816
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساجده علی نیای آهندانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران

فرزانه اسدی ملک جهان

استادیار گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران

چکیده

در عصر حاضر که حضور ماشین و تکنولوژی در شهرها، فارغ از تمامی امکاناتی که برای بشر ایجاد نموده، مشکلاتی ازقبیل آسیبهای فیزیولوژیکی و روانی در کنار تخریب طبیعت، حجم عظیم مسئولیت کاری و فشار اقتصادی و... ایجادنموده است. نیاز به فضایی که به التیام زخمهای روحی و روانی یاری رساند به شدت احساس میگردد. بنابراین فضایی که برای اقامت گردشگران طراحی می شوند؛ بهتر است که در دل طبیعت و با احترام به طبیعت باشند. این در حالی است که اکنون، معماری چنین فضاهایی در کشور ما، عمدتا سازگاری مطلوبی با طبیعت نداشته و نیاز گردشگران بهارتباط با محیط طبیعی را تامین نمیکنند. بر این اساس، ارائه راهبردهایی برای تامین ارتباط، سازگاری و تعامل مطلوبمیان معماری و طبیعت، در طراحی فضاهایی که به منظور اقامت گردشگران کل میگیرند؛ ضرورت می یابد. برای احترام به طبیعت و تلفیق معماری با طبیعت، می توان رویکردها و راهبردهای گوناگونی را به کار برد؛ از جمله ایجاد فرم هماهنگ با بستر طراحی، استفاده از فناوریها و مصالح بوم آورد، بهره گیری از الگوهای معماری سبز و پایدار. از این رو،به نظر میرسد بتوان با استفاده از برخی راهبردهای فوق، شرایط را برای طراحی فضایی که علاوه بر امکان اقامت کوتاهمدت برای توریست، کسب انرژی و آرامش از طبیعت را ایجاد می کند، به توسعه گردشگری نیز کمک نماید. پژوهش حاظر یک تحقیق نظری و کیفی است و مبتنی بر مطالعات اسنادی و برخی مشاهدات میدانی میباشد. در نتیجه مقالهحاضر در نظر دارد مجموعه ای از این راهکارها را برای افزایش سازگاری معماری با طبیعت ارائه دهد؛ به طوری که در کنار تعامل با طبیعت و صیانت از آن، شرایط جذب گردشگران داخلی و خارجی را فراهم کند.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، اقامتگاه، احترام به طبیعت، معماری سازگار با طبیعت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.