تفکر شکل گیری دوره رنسانس و اثرات آن بر معماری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU03_1007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3671
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب بهرو

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات اردبیل، اردبیل، ایران

بهروز طاهری پیله رود

مدرس گروه معماری، آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اردبیل، اردبیل، ایران

چکیده

شرایط پیچیده و دیکتاتوری مذهبی- سیاسی و حاکمیت قشر مرفه که تحت تاثیر تفکرات کلیساها بودند و فشارهای که به نخبگان و هنرمندان وارد میکردند باعث شد این قشر اعتراضات خود را علنی کنند و دوره ای به نام رنسانس بسازند.حاصل این پژوهشمروری بر تفکر شکل گیری رنسانس و اصول تفکرات درونی رنسانس و گذری بر معماری این دوره است. اعتراضات فیلسوفان و هنرمندانگرچه کمرنگ ولی از صده 1200 آغاز شد و در سده 1400 به اوج خود رسید و عصر اومانیسم، توجه به احساسات و روح انسانی و ارزش نهادن به تفکرات انسانی آغاز شد.و این آغاز یک تمدن جدید را بر اروپا رغم زد و اروپای حال حاظر تفکرات اندیشه خود را مدیون دوران نوزائی یا رنسانس میباشد. دوره رنسانس دوره فیلسوفان بود و هنرمندان آزادی اندیشه داشتند .دکتر علی اکبر مسگری پژوهشی با عنوان(معرفی اومانیسم در اندیشه مارسیسلو فیچینو) و حسین علی رحمتی پژوهشی با عنوان (دکارت و نردبان معکوس) در این زمینه انجام داده اند. در این دوره بود که تفکرات بصورت کتاب در آمد و چاپ شد، این دروه دوره شک کردن به مسائل بود و برا ی از بین بردن این تردیدات از طریق علم ومنطق اقدام میشد و خرد انسانی مطرح بود. رنسانس از ایتالیا شروع شد و بعدها تفکراتش به سایر کشورها انتقالیافت، معماری رنسانس رهای از محدودیت های فکری سلطه یافته کلیساها بر ذهن معماران بود در این بازه معماران ساختمانها را بر اساس نیاز انسان طراحی میکردند و ساختمانها با در نظر گرفتن احساسات و روان انسانی طراحی و اجرا میشد. این دوره شروعی محکم بر معماری مدرن و بروز دادن خلاقیتهای ذهنی معمار بود. روش تحقیق در این پژوهش به صورت تحلیلی- توصیفی با ابزار مطالعات کتابخانه ای و اطلاعات و اسناد جمع آوری شده است.

کلیدواژه ها

تفکرات کلیسا، اومانیسم، خردگرائی، رنسانس، معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.