بازآفرینی پایدار هویت محلات قدیمی درواکاوی ابنیه تاریخی نمونه موردی محله امام زاده یحیی تهران

بازآفرینی پایدار هویت محلات قدیمی درواکاوی ابنیه تاریخی نمونه موردی محله امام زاده یحیی تهران
  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU03_0981
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 671
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه اصغری

دانشجوی کارشناسی ارشدبرنامه ریزی شهری دانشگاه بین المللی امام خمینی،محلات،هنرستان دکترحسابی

چکیده

هویت یکی از مهمترین چالش های پیش روی جوامع امروزی در طی فرآیند جهانی شدن و جهانی سازی عصر حاضر است.شهرهای کنونی ما به رغم هویت های دیرینه بسیاری از آنها که در فض اها و معماری شان تبلور یافته به دلیل وجودعواملی چون فرسودگی،مشکلا ت اقتصادی، اجتماعی، کالبدی و.....دچاربی هویتی گشته اند وبه مجموعه ای ازساختمان ها وبرج هایبلندمبدل شده اند.هویت شهری، هویت جمعی است که با تبلور عینی در محتوای شهر معنادار می شود و به واسطه ایجاد تداعی خاطرات عمومی در شهروندان وتعلق خاطر، شهرنشینان را به سوی شهروند شدن هدایت می کند. تلاش جهت دستیابیبه معماری با هویت در معماری و شهرسازی معاصر، پاسخی به نیازهای معنوی انسان ها در کنار سایر نیازها است. از سوی دیگر بازآفرینی هویت مشتمل بر شناخت مولفه های مختلفی است که هر یک به نحوی در به وجود اوردن آن سهم دارند. ازاین رو احیاء وبازآفرینی بناهای تاریخی به عنوان مهم ترین عناصرکالبدی هویت بخش شهری می تواند با عث تقویت تعلق اجتماعی وسرزندگی بافت های کهن گردد.محله امام زاده یحیی به عنوان کهن ترین محله شهرتهران شامل غنی ترین آثارمعماری وتاریخی می باشدکه سهم بسزایی درشناساندن تاریخ وهویت شهری رادارا می باشد.پژوهش حاضر با هدف ارائهراهکارهایی جهت تقویت هویت محله مذکور با بهره گیری از معماری گذشته شکل گرفته و به لحاظ ماهیت کاربردی بوده و به حیث روش توصیفی- تحلیلی می باشد که درآن ازمطالعات کتابخانه ای ومیدانی بهره گشته است. نتایج حاصل حاکی از این است که توجه به سیر تاریخی و مولفه های معماری ایرانی راهکاری خواهد بود که می تواند در تبلور مجدد هویت در کالبد شهر های کنونی راهگشا باشد.

کلیدواژه ها

امام زاده یحیی،بازآفرینی،بناهای تاریخی ،هویت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.