تعیین اثرات تغییر قیمت شیر بر رفاه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و پیش بینی آن
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: ششمین کنفرانس اقتصاد کشاورزی ایران
- کد COI اختصاصی: IAEC06_217
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1578
نویسندگان
دانشیار گ روه اقتصاد کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
عضو هیات علمی گروه اقتصاد کشاو رزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
استاد گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران
کارشناس ارشد گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
چکیده
تغییر رفاه اقتصادی یکی از پارامترهایی است که در هنگام لحاظ کردن سیاستهای اقتصادی مورد نظر سیاستمداران می باشد . تغییرات قیمت یکی از عوامل تأثیرگذار بر رفاه اقتصادی جامعه می باشد . تغییر قیمت هر محصول از طرفی موجب تغییر میزان تولید و رفاه تولیدکنندگان و از طرف دیگر موجب تغییر میزان مصرف و رفاه مصرف کنندگان می شود . شیر به دلیل اهمیت آن در تغذیه و امنیت غذایی جامعه و همچنین اهمیت ایجاد اشتغال و د رآمد برای تولیدکنندگان آن، محصولی است که همواره مورد حمایت دولت بوده و می باشد . در مطالعه حاضر برای تعیین میزان تغییرات رفاه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان برای دوره 1338-82 پس از تخمین توابع عرضه و تقاضای شیر، میزا ن تغییرات رفاه در اثر تغییرات 5 ، 10 و 20 درصدی قیمت شیر مورد ارزیابی قرار گرفت . همچنین سپس این تغییرات رفاه به کمک چند روش پیش بینی برای دوره 1383-90 مورد پیش بینی قرار گرفت . نتایج نشان می دهد که در اثر افزایش قیمت شیر رفاه تولیدکنندگان افزایش و رفاه مصرف کنندگان کاهش می یابد . نکته لازم به ذکر این است که در اثر این تغییرات همواره تغییرات ( افزایش ) رفاه تولیدکنندگان بیش از تغییرات ( کاهش ) رفاه مصرف کنندگان می باشد . همچنین بر اساس میزان خطای برآوردی روشهای ARIMA(1,0,1) ، Brown و روش Holt روشهای مناسبتری می باشندکلیدواژه ها
شیر ، تغییرات رفاه ، پیش بینیمقالات مرتبط جدید
- نگاه هرمنوتیکی نقش دانش و قوانین زیست محیطی در صیانت از محیط زیست
- بررسی توسعه پایدار شهر دبی و مقایسه آن با شهرهای مشابه در منطقه خاورمیانه (درس هایی برای توسعه پایدار در جنوب ایران)
- Pyrolysis and the circular economy: Challenges and opportunities
- Urban Transformation: Opportunities for Land Use Change in Urban Fabric Redevelopment
- بررسی تنوع میکروپلاستیک ها در رسوبات رودخانه ای وتاثیر آنها بر اکوسیستم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.