بررسی عملکرد لرزه ای مهاربند زانویی کمانش تاب در مقایسه با قاب مهاربندی شده زانویی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU03_0641
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 608
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا آقایاری

استادیارگروه عمران دانشکده مهندسی عمران دانشگاه رازی

علیرضا وزیری

دانشجوی کارشناسی ارشدعمران- سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحدکرمانشاه

چکیده

یکی از مهمترین سیستمهای کنترل غیرفعال انرژی ، سیستم مهاربند زانویی است که تاثیرمهمی در مقاومت قابهای درمواجه با نیروهای جانبی مانند زلزله دارد بعبارت دیگر رفتار کششی سیستمهای مهاربندی معمولی دارای عملکردمناسبی است اما در برابر نیروهای فشاری چندان عملکرد قابل قبولی ندارد.در سالهای اخیر با محصور کردن عضو مهاربندی با پوشش بتنی یا مصالح دیگر ضمن تامین سختی ، شکل پذیری افزایش یافته است ، بنابراین رفتار کششوفشار مشابه یکدیگر خواهد بود همانند سیستم های کمانش تاب) BRB . ) سیستمهای مهاربندی کمانش تاب رفتار مطلوبی در استهلاک انرژی دارند ، دو تا از اهداف که دراین تحقیق دنبال شدهاست دستیابی به شکل پذیری خوب بوسیله عدم کمانش در رفتار غیر خطی مناسب به منظور استفاده از ظرفیت کامل مقطع است . با تعویض سیستمی مرکب از مهاربند زانویی و کمانش تاب این اهداف قابل دستیابی میباشد که در این رساله ، این مطلب با مدلسازی و استفاده از پوشش بتنی بطول 1/2و1/3طول مهاربند و آنالیز پوش آور بررسی گردید. آنالیز با کمک نرم افزار آباکوس انجام شده و رفتار مورد ارزیابی قرار گرفته است ومشخص است که رفتار غیرخطی سیستم با پوشش بتنی 1/2طول و جذب و استهلاک انرژی آن از مزیتهای سیستم معرفی است

کلیدواژه ها

بادبندزانویی،ظرفیت غیرارتجاعی، شکل پذیری،استهلاک انرژی، تغییرشکل غیرالاستیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.