عوامل موثر بر شکل پذیری سازه های بتن آرمه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU03_0491
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد زال زر

دانشجوی - کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس , مازندران ، ایران

حیدر دشتی ناصرآبادی

استادیار، - دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه چالوس، مازندران، ایران

چکیده

مصالح شکلپذیر موادی هستند که تحمل بار در کرنشهای زیاد را بتوانند نشان دهند.برای اعضای بتن مسلح، شکلپذیری همان توانایی حمل تغییرشکلهای غیرارتجاعی زیاد قبل از تخریب عضو است.این مقاله از گردآوری مقالات معتبر در رابطه با شکلپذیری بدست آمده است.افزایشارتفاع تیر رابط باعث افزایش مقاومت نهایی می گردد,اما افزایش آن بیش از % 30 ارتفاع طبقه باعث کاهش شکلپذیری می گردد.با افزایشدرصد میله گرد,شکلپذیری بیشتر می شود ولی بعد از رسیدن به حداکثر شکلپذیری با افزایش آن شکلپذیری کاهش می یابد.با افزایش ارتفاع تیر رابط ,حداکثر درصد میله گرد برای رسیدن به بیشترین شکلپذیری کاهش می یابد.وجود فولاد فشاری در تیرهای با بتن پرمقاومت و بتن های خودمتراکم،میزان بارنهایی به شکل محسوسی افزوده نمی شود ولی شکلپذیری آن افزایش می یابد.ترک خوردگی در دیوارهای برشیبالدار، در لبه آزاد بالای بال شروع و با افزایش بار دچار تخریب می شود. دیوارهای برشی پای سازه سریعتر از دیگر دیوارها دچار مفصل می شوند. بال دیوار برشی قبل از جان دچار مفصل می شود. دیوار برشی U شکل 7 % جذب برش بیشتر و 5 % شکلپذیرتر از دیوار Z شکل داشته است. در ساختمانهای کوتاهتر از 50 متر, دیوارهای برشی در وسط پلان سبب افزایش شکلپذیری می شوند.در ساختمانهای بلندتراز 50 متر, هرچه دیوارها از مرکز جرم فاصله ی بیشتری بگیرند شکلپذیری ساختمان بیشتر می شود. هر چه دیوارهای برشی به مرکز جرم ساختمان نزدیکتر یاشند مقاومت تسلیم ساختمان بیشتر می شود .دیوار برشی صلیبی شکل شکلپذیری بیشتری نسبت به دیوار باکس شکل دارد.دیوارهای برشی باکس شکل وسط پلان نسبت به دیوارهای صلیبی مقاومت تسلیم بیشتری دارند.افزایش نقطه تسلیم آرماتور تأثیری روی سختی تیر ندارد ولی افزایش درصد آرماتور یا افزایش ضخامت پوشش باعث افزایش مقاومت تسلیم و سختی تیر می شود. تاثیر افزایش درصد آرماتور در بالا بردن مقاومت تسلیم و سختی تیر بیشتر از ضخامت پوشش بتن می باشد

کلیدواژه ها

شکل پذیری، عوامل موثر, مقاوم سازی در برابر زلزله، سازه بتن مسلح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.