اثر تحقیقات فناوریهای نوین بذر بر فقر روستایی ( مطالعه موردی شهرستان مرودشت )

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس اقتصاد کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: IAEC06_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1897
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیلوفر خلیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش اقتصاد کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

منصور زیبایی

استادیار بخش اقتصاد کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

چکیده

یکی از اهداف کشاورزی، کاهش فقر مخصوصاً در کشورهای در حال توسعه است . بهبود تکنولوژی که در نتیجه تحقیقات کشاورزی است با افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی راهکارهای استفاده پایدار از منابع تولید کشاورزی را فراهم می آورد که این امر منجر به کاهش فقر می شود . با توجه به اینکه یکی از خصوصیات بارز بخش کشاورزی در ایران فقر کشاورزان است، و همچنین با توجه به نقشی که تحقیقات کشاورزی در کاهش فقر می تواند داشته باشد، توجه به مساله بهره برداری از نتایج تحقیقات کشاورزی ضرورت خاص پیدا می کند . در این مطالعه ابتدا شاخص فقر FGT 2 برای خانوارهای روستایی محاسبه شد . سپس اثر بکارگیری یافته های تحقیقاتی در زمینه بذرهای اصلاح شده بر تغییرات عملکرد محصول، تغییرات هزینه با استفاده از روش هیامی و هرت اندازه گیری گردید . در پایان با توجه به نتایج بدست آمده و همچنین احتمال پذیرش تکنولو ژی توسط خانوارهای روستایی، تغییرات درآمد محاسبه و میزان تغییرات شاخص فقر اندازه گیری شد . داده های مورد نیاز از طریق روش نمونه گیری تصادفی، از تعدادی آبادی و بهره بردار شهرستان مرودشت، برای سال زراعی 84 - 85 ، جمع آوری گردید . نتایج حاصله نشان داد یافته های تحقیقاتی در زمینه بذرهای اصلاح شده برکاهش فقر مؤثر می باشد . به گونه ای که 26 درصد از روستائیان با استفاده از ارقام اصلاح شده بذر گندم بالای خط فقر قرار می گیرند

کلیدواژه ها

تحقیقات کشاورزی، شاخص فقر، احتمال پذیرش تکنولو ژی، کاهش فقر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.