بررسی تاثیر بازشو بر رفتار دیوار برشی فولادی به روش عددی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU03_0392
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 565
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد حاتمی

استادیار، دانشکده عمران و محیط زیست،دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ایران،تهران

امیر کرباسی

کارشناس ارشد، دانشکده عمران و محیط زیست،دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ایران،تهران،

داود بابایی آسیابی

کارشناس ارشد، دانشکده عمران و محیط زیست،دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ایران،تهران،

چکیده

دیوارهای برشی فولادی در سالهای اخیر در ساختمانهای مختلف به عنوان سیستم مقاوم در برابر بارهای جانبی بخصوص زلزله مورداستفاده قرار گرفته است ، ازمزایای اصلی این سیستم ها، می توان به شکل پذیری بالا و مقاومت زیاد آنهادر مقابل نیروهای جانبی اشارهکرد اساس ایده ی دیوار برشی فولادی بهره گیری از میدان کششی قطری است که پس از کمانش ورق فولادی در آن ایجاد می گردد . اینسیستم از نظر اجرایی بسیار ساده بوده ، لذا با دانش فنی موجود و بدون نیاز به کسب مهارت جدید می توان آن را اجرا نمود . دیوارهای برشی فولادی جایگزینی مطمئن از نظر مقاومت و رفتار، برای دیوارهای برشی بتنی می باشند . که درچند سال اخیر استفاده از آن در ساختمانهای فولادی و بتنی سرعت چشمگیری در سرا سر دنیا داشته است در مواردی وجود بازشو در دیوارهای برشی فولادی ،به دلایلنیازهای معماری و زیباسازی و همچنین ملاحظات غیرسازه ای از قبیل موقعیت و مسیر سیستمهای تاسیساتی، اجتناب ناپذیر است وجود بازشو باعث کاهش ظرفیت نهایی و نامطلوب شدن عملکرد این سیستم ها می شود در این مقاله بازشوهای مربعی در مرکز و در موقعیتهای مختلف دیوار برشی فولادی ، توسط نرم افزار المان محدود آباکوس مدل شده وبا درنظر گرفتن رفتار غیرخطی هندسی و مصالح نمونه ها، مورد بررسی قرار گرفته اند.در ادامه نیز با تغییر ابعاد بازشو و ابعاد دیوار، تاثیر بازشو در رفتار سازه، از نظر سختی و مقاومت مورد مطالعه قرار گرفته است .

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی، بازشو ، ظرفیت نهایی،رفتار غیر خطی، آباکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.