شبیهسازی سه بعدی جریان از روزنهی جانبی با مدل Ansys Fluent ومقایسه نتایج با مدل فیزیکی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU03_0196
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 567
نویسندگان
دانشجوی دکتری سازه های آبی، گروه مهندسی آب دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشیار گروه مهندسی آب دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
سازههای انتقال آب در شبکههای انتقال آب یا شبکههای جمعآوری آبهای سطحی نقش بسزایی را ایفا میکنند. تعیین حجم مشخصی از آب و انحراف آن نیازمند سازهای جانبی و نیز تعیین معادلات حاکم بر جریان میباشد که این معادلات بامدلسازی آزمایشگاهی و عددی بهدست میآید. روزنههای جانبی از جمله سازههای انحراف جریان محسوب میشوند که بطور گسترده در شبکههای آبیاری و مهندسی محیط زیست مورد استفاده قرار میگیرند. بنابرین بررسی مشخصات و الگویجریان در اطراف روزنه جانبی از اهمیت زیادی برخوردار است. برای تخمین دبی عبوری از این سازه نیاز به تعیین ضریب شدت جریان آن است که به صورت تجربی بهدست میآید. در مطالعه حاضر خصوصیات هیدرولیکی روزنه ها ی جانبی بررسی و رابطهای برای تعیین ضریب دبی ارائه و نیز جریان عبوری از وزنهی جانبی مربعی شکل با مدلAnsys Fluent شبیهسازی شدهاست. با توجه به نتایج آنالیز ابعادی ضریب دبی وابسته به عدد فرود، ابعاد هندسی روزنه و عمق آب در کانال اصلی میباشد. نتایج نشان داد که ضریب دبی در روزنه جانبی به میزان تلاطم جریان نیز بستگی دارد بهطوریکه با افزایش عدد فرود ضریب دبی کاهش مییابد. میانگین خطای نسبی مدلAnsys Fluent در شبیهسازی ضریب دبی2/32درصد ودر شبیه سازی عمق آب بالادست بین0/54تا3/12درصد بهدست آمد که بیانگر تطابق خوب بین نتایج مدل عددی و مدل فیزیکی در بررسی هیدرولیک جریان از روزنه جانبی میباشدکلیدواژه ها
روزنهی جانبی، شبیهسازی عددی، ضریب دبی، مدل فیزیکی ، .Ansys Fluentمقالات مرتبط جدید
- مطالعه کانی شناسی، ژئوشیمی و پتانسیل ریزگرد رسوبات دشت نمکی تبریز، حاشیه جنوب شرقی دریاچه ارومیه، آذربایجان شرقی
- بررسی فیزیکوشیمیایی ریزگردها، تاثیر آن بر محیط زیست در منطقه تبریز با میکروسکوپ الکترونی SEM، آذربایجان شرقی
- ویژگی های کالبدی محور تربیت با هدف توسعه فضاهای پیاده
- تبیین و تحلیل نقوش به کار برده شده در منسوجات عصر ساسانی
- ریخت شناسی دانه گرده در ده جمعیت گیاه گلپر (.Heracleum persicum Desf. ex Fischer)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.