بررسی تاثیر نوع و تراکم خاک ساختگاه بر پارامترهای جریان آب عبوری اززیردیوار آب بند سدهای خاکی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU03_0059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز صرافی

کارشناس ارشد عمران ژئوتکنیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات همدان

چکیده

بهطورکلی یکی از عوامل مهمی که در طراحی سدهای خاکی باید مورد توجه خاصی قرار گیرد نشت آب از پی ودیوار آب بند سدهای خاکی می باشد. نشت آب از پی سدهای خاکی و عدم کنترل آن یکی از مهمترین مسائل درتخریب پایین دست سد می باشد. بررسی وضعیت پی برای اطمینان از اینکه آیا می توان یک سازه مطمئن را در یک ساختگاه معین ساخت، لازم و ضروری است. مقاومت، نفوذپذیری و تراکم خاک ساختگاه تاثیر مهمی در انتخاب نوعسد خاکی، اجزاء تشکیل دهنده و محل احداث این سد خواهد داشت. در این پژوهش با توجه به نوع و میزان تراکم خاک ساختگاه و تاثیر توام این پارامترها بر مقادیر نفوذپذیری، میزان نشت از پایین ترین تراز دیوار آب بند سدخاکی و مقدار گرادیان هیدرولیکی در پایین دست سد مورد بررسی قرار گرفته است. براساس نتایج بدست آمده از اینتحقیق جداول و نمودارهای نشت و گرادیان هیدرولیکی براساس افزایش تراکم خاک ساختگاه و تغییر آن که در طراحی سد خاکی حائز اهمیت و ضروری است ارائه شده است. در این تحقیق به جهت ایجاد شرایط و حالات نزدیک به شرایط واقعی از چندین نمونه خاک با دانه بندی و نوع مصالح تشکیل دهنده مختلفی که در طبیعت موجود است با تراکم پذیری های مختلف که توسط محققانی درگذشته تست و آزمایش شده است استفاده شده است. در این جا به جهت مدل سازی حالات مختلف در نظر گرفتهشده جهت محاسبه مقادیر نشت و گرادیان هیدرولیکی از نرم افزار Geostudio2007 eep/w استفاده شده است.

کلیدواژه ها

تراکم پذیری ساختگاه، نشت، گرادیان هیدرولیکی مدل عددی، Seep ، w

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.