گردشگری روستایی و نقش آن در توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه با محوریت کشاورزی ، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICDAT01_599
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 360
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس باقری

نویسنده مسئول: عباس باقری، دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، مدرس دانشگاه فرهنگیان، پردیس دکتر شریعتی ساری

مهران اکبریان سرخی

دانشجوی کارشناسی جغرافیا دانشگاه فرهنگیان دکتر شریعتی ساری

چکیده

در عصر حاضر بسیاری از برنامه ریزان، گردشگری روستایی را فعالیتی بسیار مهم برای توسعه روستاها معرفی کرده اند و همواره آن را از دیدگاه های گوناگون مورد توجه قرار داده اند؛ به طوری که اقتصاددانان صنعت گردشگری را صادرات نامرئی نامیده اند. گردشگری طی چند دهه گذشته یکی از اصلی ترین و در عین حال مباحثه انگیزترین مفاهیم توسعه روستایی در جهان محسوب می گردد، زیرا با استفاده از ظرفیت های طبیعی و فرهنگی موجود در نواحی روستایی می تواند نقش مهمی در تجدید حیات روستا ، ایجاد اشتغال و درآمد برای روستاییان، حفاظت از میراث طبیعی، تاریخی و فرهنگی و در نهایت توسعه یکپارچه و پایدار روستایی داشته باشد. تحقیق فوق با هدف توسعه پایدار روستایی و برخورداری روستاییان از معیشت پایدار، استفاده از همه ظرفیت روستا و کاهش فشار بر زمین و استفاده از فعالیت های مکمل کشاورزی در روستاها می باشد. تحقیق از نظر روش توصیفی و با هدف کاربردی و هم چنین روش جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای می باشد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که گردشگری روستایی، امکان افزایش درآمد خانوارهای روستایی، اشتغال زایی و جلوگیری از مهاجرت های روستایی بویژه جوانان را در بستر بهبود کیفیت زندگی و توزیع متعادل خدمات و تسهیلات رفاهی در روستا، فراهم می کند. به طور کلی رونق گردشگری در نقاط روستایی علاوه بر آثار مثبت باچالش هایی هم مواجه می باشد که برای رونق گردشگری در عرصه های روستایی باید نقاط ضعف به قوت و تهدیدها به فرصت تبدیل شوند، تا زمینه توسعه پایدار در مکان و فضا و ساختار و کارکرد روستاها فراهم آید.

کلیدواژه ها

گردشگری روستایی، توسعه روستایی، توسعه پایدار روستایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.