نقش زنان در اقتصاد گردشگری استان گیلان با تاکید بر بازارهای محلی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه با محوریت کشاورزی ، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICDAT01_572
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 794
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ترمه روزبهان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی (بازاریابی)موسسه آموزش عالی آبا

ندا نایبی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی (بازاریابی)موسسه آموزش عالی آبا

چکیده

گیلان، استانی با محوریت کشاورزی و تولیدات متنوع و منحصر به فرد است. در کنار آن، مطرح با جاذبه های گردشگری در بخش طبیعت گردی می باشد که بازارهای محلی در آن جایگاه و یژه ای دارند. بازارهای گیلان نمایشگاهی متنوع از تولیدات بومی هستند که محلی برای داد و ستد محصولات زنان و مردان روستایی به شمار می روند و در زمانی که تولیدات بومی که عمدتا محصولات کشاورزی را تشکیل می دهند رونق داشته باشند به همان نسبت تنوع کالاهای عرضه شده در این بازارها بسیار است. باید گفت که بازارهای محلی و هفتگی در گیلان به دنبال گسترش شهرنشینی اهمیت خاص پیدا کرده اند. اواخر اسفند و در تعطیلات نوروز جنب وجوش زیادی در این بازارها مشاهده می شود در این مدت علاوه بر مردم بومی گردشگران زیادی از این بازارها دیدن و از آن خرید می کنند. بازارهای گیلان به صورت دائمی، فصلی ، هفتگی و زیارتی برگزار می شود. این بازارها در روزهای هفته از شنبه بازار تا جمعه بازار به تعداد شهرها و بخش ها و حتی دهستان ها برگزار می شود. بازارهای محلی تنها مکانی است که زنان می توانند بدون دریافت اخطار از دیگر اعضای جامعه حضور یابند بطوریکه نیمی از بازدیدکنندگان زنان هستند که موجب برپایی نوعی فستیوال زنان است .در این تحقیق سعی بر آنست که اهمیت اقتصادی این بازارها را و نقش زنان در این اقتصاد را بررسی کنیم. این مقاله براساس مطالعات کتابخانه ای و مشاهدات نگارنده گان انجام شده است. با توجه به نتایج به دست آمده میتوان با قاطعیت بیان نمود که زنان و حضور آنان باعث حفظ بازارها شده است بطوریکه درآمد روزانه ای برای آنان برای تامین معاش است.

کلیدواژه ها

بازارهای هفتگی، توسعه ، گردشگری، گیلان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.