مطالعه اثر PH و غلظت کیتوسان و PAC بر حذف کدورت و چربی از پسآب پالایشگاه نفت آبادان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه با محوریت کشاورزی ، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICDAT01_527
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 547
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان بهرام رفیعی

دانشجوی مهندسی محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

رضا جلیل زاده ینگجه

گروه مهندسی محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

چکیده

بررسی کارایی کیتوسان و پلی آلومینیوم کلراید در حذف کدورت و چربی پسآب پالایشگاه نفت آبادان با تغییر pH محیط و غلظت این مواد هدف این عحقیق بوده است. این پژوهش، در مقیاس آزمایشگاهی بر نمونه های واحد پسآب فاز 3 پالایشگاه نفت آبادان انجام شد. پس از نمونه گیری و انجام آزمایشات اولیه بر نمونه ها، جارتست برای تعیین pH و غلظت بهینه هر یا از منعقدکننده ها و کاربرد همزمان آنها انجام شد. در غلظت بهینه کاربرد همزمان مواد، با انجام جارتست و آزمایش محتوی روغن، اثر کیتوسان با PAC بر حذف روغن و کدورت، در pH مختلف بررسی شد. یافته های این پژوهش نشان داد کدورت اولیه نمونه ها در pH بهینه 7.75 با استفاده از mg/lit2.5 و PAC و mg/lit0.08 کیتوسان 96.86 درصد کاسته شتد و مصرف کیتوسان 94.7 درصد و PAC و 54.5 درصد نسبت به کاربرد منفرد این مواد کاهش یافت. غلظت بهینه این مواد در pH و 5 حداکثر 86.4 درصد از محتوی اولیه روغن نمونه را کم کرد. نتایج عحقیق، نشان داد کارایی PAC با کیتوسان در حذف چربی نفتی در محیط اسیدی افزایش یافت. کاهش مصرف PAC با کیتوسان، افزایش مقاومت ماده منعقدکننده در برابر تغییرات pH و حذف عوجه چربی و کدورت، کیتوسان را انتخابی مناسب برای کمک منعقدکنندگی PAC نشان داد

کلیدواژه ها

کیتوسان، PAC، منغقدکننده، نفت، پالایشگاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.