ارتقا امنیت محیطی و کاهش جرایم شهری با بهره گیری از رویکرد (C.P.T.E.D ) در راستای دستیابی به محلات شهری پایدار
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه با محوریت کشاورزی ، محیط زیست و گردشگری
- کد COI اختصاصی: ICDAT01_448
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 759
نویسندگان
گروه شهرسازی،دانشکده هنر،معماری و شهرسازی،واحد نجف آباد،دانشگاه آزاد اسلامی،نجف آباد ،اصفهان،ایران
دانشگاه آزاد اسلامی،واحد قزوین،گروه شهرسازی،قزوین،ایران
چکیده
امروزه یکی از عوامل مؤثر در ارتقای امنیت شهری پیشگیری از جرایم و ناهنجاری ها و کج روی های اجتماعی است. علاوه بر تأثیر عوامل اجتماعی مانند فقر و بیکاری، ناهماهنگی اجتماعی در بروز جرایم و ناهنجاری های رفتاری، طرح و کالبد فیزیکی فضا، نقش بسیار تأثیرگذار در توسعه و پیشگیری از جرم و ناهنجاری برعهده دارد. رویکردهای جدید طراحی محیطی بر این است که از طریق ساختار کالبدی شهر و طراحی محیط های مصنوعی، از ارتکاب جرایم جلوگیری نماید که این امر از طریق کاهش پتانسیل طبیعی و کالبدی مناطق شهری در جرم خیزی کاهش امکان دهیم و وقوع جرم ممکن می شود. با توجه به نقش رویکرد C.P.T.E.D در کاهش جرایم در محیط های شهری، محلات شهری نیز به عنوان یک واحد فیزیکی یکی از تقسیمات کوچک شهری به شمار می آیند. که طبق مطالعات صورت پذیرفته شرایط و ویژگی های کیفی و عوامل فضایی و کالبدی آنها، در پیدایش رفتارهای آنومیک و ناهنجاری های اجتماعی، تأثیر مستقیمی خواهند داشت. از این رو در پژوهش حاضر شاخص های محیطی متمایز محلی امن و ناامن مورد بررسی قرار گرفتند.در این پژوهش از طرح نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده و تعداد 30 نفر از هر محله، به عنوان جامعه نمونه گزینش و انتخاب گردیدند. برای جمع آوری اطلاعات در این پژوهش از ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه استفاده شده است که به طور حضوری در اختیار پاسخ گویان قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از روش های آمار توصیفی انجام گرفته است نتایج پژوهش حاضر حاکی از آن است، که هر یک از استراتژی های اساسی خود کرد، شامل نظارت، حق قلمرو گرایی، دسترسی جابجایی، ساختار، حمایت از فعالیت، مدیریت و نگهداری، در تبیین ویژگی های محیطی متمایزکننده به محلی امن و ناامن، نقشی اساسی ایفا می کنند. همچنین توسعه پایدار شهری و رویکرد C.P.T.E.D می تواند بیانگر یک همکار معنادار در راستای دستیابی مسیری ما پس از محیط زیست برای شهر باشد که در راستای شکل گیری جوامع شهری امن تر، زیست پذیر تر و پایدارتر به کار می رود.کلیدواژه ها
اC.P.T.E.D،نظارت،قلمرو گرایی،محله پایدار،جرایم شهریمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.