بررسی ساز و کار پذیرش و نقش ترویج در بومی سازی انرژی های نو

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه با محوریت کشاورزی ، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICDAT01_398
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 707
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مهدی میردامادی

دانشیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

حسنا میلادی

دانشجوی دکترای تخصصی رشته ترویج و آموزش کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

شهاب الدین شکری

دانشیار دانشکده اقتصاد کشاورزی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران.

وحیدعلی میرزایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته ترویج و آموزش کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

چکیده

هدف کلی تحقیق بررسی ساز و کار پذیرش و نقش ترویج در بومی سازی انرژی های نو است.این تحقیق به دنبال ساز و کارهای موثر بر پذیریش نقش ترویج در بومی سازی انرژی های نو می باشد. این تحقیق برمبنای هدف، کاربردی و بر مبنای روش، از نوع توصیفی، علی- ارتباطی است. جامعه آماری تحقیق شامل 123 نفر از کارشناسان سازمان های مرتبط با انرژی های نو می باشند. برای گردآوری داده ها از بررسی اسنادی، پرسشنامه، مصاحبه و جهت مطالعه جامعه از نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. پایایی ابزار تحقیق بر مبنای محاسبه ضریب آلفای کرونباخ و برای بخش های مختلف در حدود 91 درصد به دست آمد. روایی ابزار تحقیق نیز با نظر اصلاحی کمیته تحقیق ارتقاء یافت. نتایج ضریب همبستگی اسپیرمن نشان می دهد که رابطه بین متغیرهای دفعات تماس کارشناسان با بهره برداران،آگاهی مردم از اهدف و فوائد انرژیهای نو، علاقه مندی مردم به انرژیهای نو، برگزاری کلاسهای آموزشی– ترویجی، برگزاری آموزش های عملی، بازدید از طرحهای موفق انرژیهای نو، توزیع مجلات و نشریات ترویجی، نمایش فیلم های آموزشی، پخش برنامه های آموزشی تلویزیونی و پخش برنامه های آموزشی رادیویی با متغیر های وابسته میزان پذیرش انرژی های نو و همچنین موفقیت ترویج در بومی سازی انرژیهای نو مثبت شده است ولی رابطه بین متغیرهای پخش CD های آموزشی، استفاده از اینترنت، انتشار بروشور و فولدر و توزیع عکس و پوستر با هیچکدام از متغیرهای پذیرش انرژی های نو و موفقیت ترویج در بومی سازی انرژی نو معنی دار نشده است. همچنین نتایج رگرسیون چند متغیره نشان داد که میزان علاقه مندی مردم به انرژی های نو، آگاهی مردم از اهداف و فوائد انرژی های نو و پخش برنامه های آموزشی تلویزیونی نقش مثبتی بر پذیرش انرژی های نو داشته اند. همچنین نمایش فیلم های آموزشی، علاقه مندی مردم به انرژی های نو و آگاهی مردم از اهداف و فوائد انرژی های نو نقش مثبتی بر میزان موفقیت ترویج در بومی سازی انرژیهای نو داشته اند.

کلیدواژه ها

ساز و کار، نقش، ترویج، بومی سازی، انرژی های نو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.