بررسی تغییرات پوشش گیاهی زیر اشکوب در اراضی جنگل کاری شده مناطق بیابانی (مطالعه موردی: فراشبند فارس)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه با محوریت کشاورزی ، محیط زیست و گردشگری
- کد COI اختصاصی: ICDAT01_379
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 776
نویسندگان
کارشناس ارشد مرتعداری،منابع طبیعی فارس
کارشناس ارشد مرتعداری،دفتر برنامه ریزی و بودجه سازمان جنگل ها
کارشناس ارشد مرتعداری،منابع طبیعی فارس
کارشناس ارشد مرتعداری،منابع طبیعی فارس
چکیده
بیابان زایی، تخریب سرزمین و خشک سالی چه به عنوان یک پیامد ناشی از فعالیت های انسانی و چه به عنوان یک پیامد طبیعی و بیولوژیکی و یا تلفیقی از هر دوی این عوامل، آسیب و یا تخریب سرمایه های طبیعی و رفاه اجتماعی جوامع تحت تأثیر را در پی خواهد داشت. کاشت گونه های درختی و درختچه ای از نوع کهور پاکستانی (Prosopis juliflora) و اکاسیا-ویکتوریا (Acacia victoria) در سه دهه اخیر در جنوب ایران و شهرستان های جنوبی استان فارس و شهرستان فراشبند جهت تثبیت شن و مقابله با بیابان زایی انجام شده که نتایج مثبتی در برداشته است. در این پژوهش اثرات اقدامات اصلاحی انجام شده بررسی شده است. ابتدا مناطق تحت مدیریت با دوره زمانی 3 و 7 و 10 ساله با منطقه شاهد به مقایسه شدند. در هر منطقه، 5 ترانسکوت به صورت تصادفی انداخته شده و از هر ترانسکوت 6 پلات 1*1 به تعداد (30پلات) و از هر منطقه به صورت تصادفی ترانسکوت 1 و 3 و 5 و 2 نمونه پروفیل خاک ( 15-0 و 30-15)برپا شده است. تجزیه تحلیل آماری داده ها در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و تجزیه واریانس و برای مقایسه میانگین از روش دانت استفاده شد. نتایج نشان می دهد که شاخص های مورد بررسی پوشش گیاهی از قبیل در صد پوشش گیاهی، لاشبرگ، تراکم گونه،و تولید، بین سه منطقه مدیریتی و منطقه شاهد دارای تفاوت معنی داری می باشد. به اعماق این تفاوت هرچه از زمان اتمام قرق فاصله می گیریم کمتر می شود. به عبارتی دیگر جهت حرکت پوشش گیاهی زیراشکوب به سمت پوشش گیاهی منطقه شاهد است.کلیدواژه ها
فارس،فراشبند،بیابان زدایی،پوشش گیاهی زیر اشکوب،کهور پاکستانی،اکاسیا ویکتوریامقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.