تأثیر محلولپاشی با نانو ذرات سیلیسیم بر عملکرد ی اجزای عملکرد دو رقم برنج (Oryza sativa L.)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه با محوریت کشاورزی ، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICDAT01_315
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 658
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معظم قاسمی

دانشجوی مقطع دکتری،رشته زراعت،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

قربان نورمحمدی

استاد گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

حمید مدنی

دانشیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس

حمیدرضا مبصر

دانشیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

چکیده

به منظور بررسی تاثیر محلول پاشی با نانو ذرات اکسید روی بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج، ازمایشی با 10 تیمار و 3 تکرار در منطقه امل به صورت اسپلیت پلات در قالب طرج بلوک های کامل تصادفی در سال 1393 اجرا گردید .تیمار های ازمایشی شامل دو رقم برنج طارم هاشمی (V1) و شیرودی (V2) به عنوان عامل اصلی و بدون محلول پاشی یا شاهد (S1) محلول پاشی با غلظت های 15 (S2) و 30 (S3) و 45 (S4) و 60 (S5) پی پی ام نانو اکسید سیلیسیم به عنوان عامل فرعی بودند. نتایج نشان داد از نظر رقم، برنج شیرودی در تمام صفات اندازه گیری شده نسبت به هاشمی برتری داشت و از نظر محلول پاشی با سیلیسیم این عنصر به تمامی صفات اندازه گیری تأثیر معنی داری داشت. بیشترین تعداد پنجه (13/72%) طول خوشه ( 7/79%) تعداد دانه در خوشه (13/95%) وزن هزار دانه (8/62%) و عملکرد شلتوک (15/87%) نسبت به شاهد از مصرف 60 پی پی ام نانو ذرات سیلیسیم به دست آمد. هر چند که اثر متقابل رقم مصرف کود نانو اکسید سیلیسیم و صفات اندازه گیری شده معنی دار نگردیده اما در عملکرد دانه، در رقم شیرودی، بیشترین میزان عملکرد دانه از محلول پاشی 60 پی پی ام کود نانو اکسید سیلیسیم به دست آمد که نسبت به شاهد به میزان 17/75 در صد افزایش داشته است. این آزمایش مصرف 60 پی پی ام از کود نانو ذرات اکسید سیلیسیم را به لحاظ تأثیر مثبت بر روی عملکرد اجزای عملکرد برنج و حفظ سلامت محیط زیست و کاهش هزینه های تولید برنج در رقم شیرودی پیشنهاد می نماید.

کلیدواژه ها

محلولپاشی،نانو ذرات،اکسید سیلیسیم،برنج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.