تعیین صید بر واحد تلاش CPUE و مقایسه ارزیابی صید ماهی کفال در سواحل شرقی و غربی استان گلستان طی سالهای 1390-1387

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه با محوریت کشاورزی ، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICDAT01_288
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 665
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه نوده شریفی

دانش آموخته کارشناسی ارشد شیلات دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات تهران ،اداره کل شیلات گلستان

علی رضائی شیرازی

دانش آموخته کارشناسی ارشد شیلات دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال،اداره کل شیلات گلستان

محسن یحیایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد شیلات دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال،اداره کل شیلات گلستان

محمد رضا ناظری

دانش آموخته کارشناسی ارشد شیلات دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال،اداره کل شیلات گلستان

چکیده

صید مجاز ماهیان استخوانی از جمله کفال ماهیان در ایران به روش پره ساحلی گردان در استان گلستان، توسط شرکتهای تعاونی صیادی پره و با نظارت ناظرین پره انجام می شود. در این مطالعه صید و صید در و احد تلاش سالهای 1390 - 1387 و همچنین در دو منطقه ساحل شرقی (گمیشان) و ساحل غربی (میانکاله) مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که میزان صید طی سالهای اخیر روند کاهشی داشت و در سال 1388 تا 446 تن صید به حداکثر مقدار خود رسید. میزان صید در واحد تلاش نیز از 69/5 کیلوگرم در هر بار پره کشی در سال 90 به 111/6 کیلوگرم در سال 1390 کاهش داشته است. بیشترین میزان صید در واحد تلاش صیادی در سال 1388 به مقدار 108/8 کیلوگرم می باشد. تجزیه و تحلیل اطلاعات نشان می دهد که مطابق کاهش تلاش صیادی، میزان صید به غیر از سال 90 در بقیه سالها نسبت به سال 1387 افزایش داشته است .بنابراین ذخایر ماهیان استخوانی در سواحل استان گلستان کاهش داشته است که این امر باعث کاهش تلاش صیادی گردیده است هر چند که میزان صید در واحد تلاش کفال ماهیان افزایش داشته اما از نظر اقتصادی بحدی نبوده است که باعث افزایش تلاش صیادی گردد و بدلیل کاهش صید ماهیان استخوانی تلاش صیادی نیز از سال 1387 تا سال 1390 حدود 45 در صد کاهش داشته است . صید در منطقه گمیشان نسبتاً ضعیف و دارای نوسان بوده و عمده صید ماهی کفال کفال بعنوان یکی از گونه های مهم و تاثیرگذار از ماهیان استخوانی در تعاونیهای صید پره در بیشتر سالها در منطقه میانکاله بوده و جزء یکی از گونه های اصلی صید محسوب می شود.

کلیدواژه ها

کفال، صید پره ساحلی، تلاش صیادی، میانکاله، گمیشان، شرکت تعاونی صیادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.